Ali B

Ali Bouali komt uit Zaanstad en is geboren op 16 oktober 1981, beter bekend als Ali B. Ali is een Marokkaans-Nederlandse rapper, cabaretier, stand-upcomedian, televisiepresentator en mede-eigenaar van het artiestenbureau SPEC.

Ali B

Ali B kunnen veel mensen kennen door zijn muziek en aanwezigheid op de televisie. Hij heeft veel samengewerkt met andere bekende namen zoals Ronnie Flex, Lil' Kleine en Boef. Ali B heeft zijn eigen artiestenbureau opgericht genaamd SPEC. Ali B kwam vaker voor in verschillende programma's en was zelfs coach bij The Voice of Holland. Vanwege de misstanden waar hij onderdeel van was, is het programma opgeheven. Er zijn meerdere verhalen bekend gemaakt dat Ali B grensoverschrijdend gedrag heeft gepleegd bij jonge meiden, ongeacht of ze mee hebben gedaan aan het programma of in de privésferen.

Vermogen

Ali B heeft een meerdere bedrijven. Zo heeft Ali B Beheer BV het jaarverslag over 2019 een eigen vermogen staan van een kleine €4 miljoen. In het kadaster valt verder te zien dat Ali, gedeeltelijk samen met zijn vrouw, eigenaar is van twee woningen in Almere en dat hij samen met haar ook eigenaar is van het bedrijfspand van Spec Entertainment in dezelfde Flevo-stad. Hoeveel dat vastgoed bij elkaar precies waard is, is moeilijk te zeggen. Maar voor éen van de woningen werd vorig jaar nog geen 5 ton betaald. Ali B heeft natuurlijk ook vele hits en die kunnen we beluisteren op Spotify. Het zal niet veel opleveren, zo kunnen we een schattig maken dat Ali met al zijn songs €1 miljoen verdiend heeft. Het vermogen van Ali B komt op een geschat bedrag van 11 miljoen. Dat is toch netjes nadat hij officieel gecanceld is bij het Nederlandse publiek.

Vroeger

In 2000 gaf hij zijn eerste optreden in Almere tijdens de Poetry Slam en won! Vervolgens deed hij mee aan meerdere talentenjachten, waaronder de Grote Prijs van Nederland in de categorie R&B/hiphop. Hoewel hij niet won tekende hij twee maanden later zijn contract bij Warner Music. Ali B was voor het schandaal van The Voice, regelmatig te zien op televisie. Zo was hij onder andere als Jury-lid van The Voice of Holland en The Voice Kids, maar het programma is opgeheven door misstanden waar Ali B onderdeel van was.

The Voice

Het Openbaar Ministerie startte in april 2022 een onderzoek tegen vier verdachten van zedendelicten rondom het populaire televisieprogramma The Voice of Holland. Tim Hofman bracht in een aflevering van BOOS meerder misstanden aan het licht waarop meerdere aangiftes volgden. Er werden onder meer aangiftes gedaan wegens verkrachting en aanranding tegen oud-The Voice-coaches Ali B en Marco Borsato, voormalig bandleider Jeroen Rietbergen. Marco is niet vervolgd ondanks de aanleiding en de aangiftes. Hij wordt wel vervolgd voor een andere zedenzaak. Ali B en Jeroen worden strafrechtelijk vervolgd, zo wordt Ali B beschuldigd van zedendelicten met drie vrouwen. Deze zouden plaatsgevonden hebben tussen 2014 en 2018 in Heiloo, Amsterdam en Marokko. Ali heeft zich hier, tot nu toe, nog niet over uitgelaten, wél laat hij weten dat alles goed met hem gaat.