Anouk maakt nu al grappen over Ali B: 'Te vroeg?'

Entertainment
door Sophie
zondag, 14 juli 2024 om 10:52
zangeres anouk strak lichaam
Zangeres Anouk heeft zaterdagavond het North Sea Jazz Festival gebruikt als haar eigen persoonlijke roast. Haar doelwit? Niemand minder dan de recent veroordeelde rapper Ali B. Vrijdag kreeg hij namelijk te horen dat hij twee jaar de cel in moet voor verkrachting en poging tot verkrachting. Heerlijk voer voor Anouk's humor, zo blijkt.

Anouk maakt nu al grappen over Ali B: 'Te vroeg?'

Tijdens haar optreden kon Anouk het niet laten om de zaak tegen Ali B aan te kaarten. Na het zingen van het nummer “Everything you are will be lost” deelde ze een vlijmscherpe opmerking met het publiek: "Fijn idee, toch? Dat alles wordt vergeten als je dood bent. Behalve als je wordt veroordeeld voor verkrachting? Oh, was dat te vroeg?” Subtiel, Anouk, subtiel.

Anouk racisme

Zelf heeft Anouk ook niet bepaald in rustig vaarwater gezeten de laatste tijd. Artiest Rosario Mussendijk, bekend als sor, trok zich terug uit haar voorprogramma in de Ziggo Dome. De reden? Anouk’s gezellig gebruik van het n-woord op sociale media. Deze rel begon met een discussie met Ronnie Flex, die Top Notch beschuldigde van wurgcontracten. Anouk, nooit te beroerd om een beetje olie op het vuur te gooien, reageerde uiteraard vanaf het podium: "Dat is toch ook bijzonder: ik heb een record gebroken om als eerste persoon die ze uitmaken voor racist op het North Sea Jazz Festival te staan.” Volgens het AD viel die grap niet helemaal in goede aarde. Verrassend, nietwaar?
Anouk probeerde de sfeer nog wat te redden met: "Het is allemaal een grapje, jongens. Ik hou van iedereen, serieus, ik hou echt van mensen. Er zit echt geen kwaad in.” Maar ja, die woorden misten net de angel van haar eerdere grappen.

'Je pipi eraf hakken, maakt je geen vrouw.'

De zangeres blijft een wandelende controverse, zowel binnen als buiten de muziekwereld. In februari besloot ze de sociale media te trakteren op een foto van haar menstruatie op Threads, vergezeld van de fijne boodschap: "Je pipi eraf hakken, maakt je geen vrouw. Maar dit wel. Word ik nu gecanceld?” Dat zorgde er uiteraard voor dat de transfoobkaart snel getrokken werd.
Dus, als je dacht dat Anouk's optredens saai zouden zijn, think again. Ze weet altijd weer hoe ze de gemoederen moet bezighouden en de krantenkoppen moet halen.