Dirk Hoogstraten wilde hoofdrol in soap familie Meiland: 'Wegzapper'

Entertainment
door Sophie
maandag, 08 juli 2024 om 11:38
montana en dirk uit elkaar
Dirk Hoogstraten, de voormalige partner van Montana Meiland, kwam nauwelijks in beeld tijdens de opnames van Chateau Meiland. Hoewel het leek alsof hij er geen problemen mee had om niet op de voorgrond te treden, beweren de producenten van de realityserie dat hij graag meer zendtijd had gekregen.

Dirk Hoogstraten wilde hoofdrol in soap familie Meiland: 'Wegzapper'

Montana Meiland en Dirk Hoogstraten hadden een relatie van acht jaar, die ruim anderhalf jaar geleden eindigde. In tegenstelling tot haar familieleden Martien, Erica en Maxime, die de hoofdrollen spelen in Chateau Meiland, bleef Montana meestal op de achtergrond, net als haar toenmalige vriend Dirk. Sinds de breuk is Montana echter vaker te zien in het programma. Dit had te maken met de afwezigheid van Dirk, die blijkbaar niet boeiend was op tv.
Volgens regisseur Timon Moll wilde Dirk graag een grotere rol in de soap, maar kreeg hij die niet vanwege tv-technische redenen. Timon noemt Dirk een "downer", iemand die de kijker niet op het puntje van zijn stoel laat zitten. In het nieuwe boek van de familie Meiland zegt Timon dat Dirk gewoon enorm saai is en dat hij vindt dat Montana er sinds de breuk op vooruit is gegaan.

Familie Meiland boek

Timon beweert dat Montana sinds het einde van haar relatie meer trouw is aan zichzelf en weer de persoon is die ze altijd al was. Hij suggereert dat de relatie een zwaardere last voor haar was dan ze zich realiseerde en dat ze nu bevrijd is van die druk.
Montana en Dirk hebben geen commentaar gegeven op de beweringen die in het boek zijn gedaan. Montana geeft aan dat ze niet betrokken was bij het schrijven van het boek, dus het zijn niet haar eigen woorden. Het is aannemelijk dat ze wel soortgelijke gedachten heeft, maar dat ze terughoudend is om deze zo expliciet te uiten.