Dit is het vermogen van Freek Vonk

Entertainment
door Nienke
zondag, 19 mei 2024 om 14:00
realitynl 36
Freek Vonk is misschien wel de bekendste bioloog in Nederland. En dat doet hij goed, veel mensen en vooral kinderen zien hem als een voorbeeld. Naast dat hij bioloog is, presenteert hij, schrijft hij boeken en heeft hij uitverkochte liveshows. Maar hoeveel zal Freek hiermee verdienen?
Freek Vonk kunnen we allemaal kennen als een enthousiaste kerel die graag over de natuur en dieren praat. Zo komt hij regelmatig in het nieuws omdat hij dan bijvoorbeeld een larve in zijn been heeft laten wonen, niet echt smakelijk. Maar de interesse in de natuur is er altijd al geweest voor Freek. Freek studeerde namelijk biologie aan de Universiteit Leiden en specialiseerde zich in de evolutiebiologie van reptielen. Freek heeft vaak verschillende artikelen geschreven, zo werd hij uiteindelijk genomineerd voor de Academische Jaarprijs. Freek kreeg een Toptalentbeurs van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek ter waarde van 180.000 euro. Hier heeft hij zijn promotieonderzoek mee kunnen financieren. Freek heeft een onderzoek gedaan naar slangen en dat leverde hem weer een beurs op, dit keer kreeg Freek €250.000 om zijn onderzoek naar slangengif voort te zetten.

Televisie

Door alle wetenschappelijke onderzoeken werd Freek steeds vaker voor tv-programma’s uitgenodigd. Hij werd door zijn enthousiasme al snel een graag geziene gast op tv, waarna hij vanaf 2012 diverse programma’s heeft gemaakt. Freeks Wilde Wereld is daar de bekendste van. Ondertussen werkt Freek al jaren voor NPO.

Vermogen

Freek heeft meerdere inkomstenbronnen waarvan we er slechts een paar van weten. Zo verdient hij aardig wat geld met zijn programma's, televisiebezoekjes, boeken, samenwerkingen met supermarkten en zijn uitverkochte liveshows. Naast alles wat hij doet, is Freek ook stemacteur. Het meeste van al zijn werkzaamheden doet hij in eigen beheer en het wordt gelijk duidelijk dat hij een veelzijde man is. Zijn vermogen wordt op 4 miljoen geschat en dit komt natuurlijk door zijn jaarlijkse verdiensten. Zo zou hij een jaarlijks salaris krijgen van zo'n 900.000 euro, dit is dan alleen al het geld wat hij verdient met de werkzaamheden op televisie.