Hoe gaat het nu met Big Brother-winnaar Bart?

Entertainment
zondag, 21 januari 2024 om 11:30
ontwerp zonder titel 2024 01 16t134506014
Afgelopen maandag begon het nieuwe seizoen van Big Brother, waarin we getuige zullen zijn van de avonturen van de nieuwe bewoners in het grote huis. De Vlaamse Bart van den Broek won het seizoen van vorig jaar, maar hoe vergaat het hem nu eigenlijk?

Kiest kandidaten zorgvuldig

In het vorige seizoen was Bart uit Antwerpen de favoriet van veel kijkers. Hij stond tegenover Jason en het was een nek-aan-nekrace. Bart werd de eerste Belgische winnaar van het realityprogramma.
Big Brother selecteert zijn kandidaten zorgvuldig en kent dus ook al hun zwakke plekken. Voor Bart was het vooral lastig dat hij op het einde van het programma alleen nog maar met jonge mensen in het huis zat en hij fungeerde min of meer als een vaderfiguur voor hen. Hij mistte zijn eigen familie enorm en liet daar regelmatig een traan over. Na zijn deelname kreeg Bart ook nog eens kritiek van zijn vrouw, omdat hij bij thuiskomst vooral bezig was met zijn fans. Hij had onderschat hoeveel mensen fan van hem waren. In No Biggie vertelt hij dat zijn vrouw in een week tijd nog geen vijf minuten tijd met hem kreeg en daar schrok hij van.

Minder dan verwacht

Vorig jaar startte de pot met een bedrag van 100.000 euro, een som waar velen slechts van kunnen dromen. Na het voltooien van enkele opdrachten bleef de pot steken op 73.388 euro, een bedrag waarmee Bart een prachtig vakantiehuis kon aanschaffen. Het geld werd op Barts rekening gestort, maar het bleek iets minder te zijn dan hij had verwacht. Na aftrek van alle belastingen resteerde ongeveer 44.000 euro.
Iedereen ziet een mooie cheque, maar zoveel is het niet meer ”, vertelt hij tegen het Belgische Het Laatste Nieuws . “ Maar wanneer de Nederlandse staat passeert, blijft er niet meer zoveel over. De dieven van Den Haag dat zijn ze. Ik heb nog 44.000 euro.

Een andere weg

Door zijn deelname transformeerde Bart plotseling in een bekende realityster. Maar heeft dat echt zijn leven veranderd? Nou, niet echt. Andere winnaars zoals Jill namen deel aan verschillende realityshows, maar Bart sloeg die weg over.
Aan Televizier vertelde hij dat zijn leven eigenlijk niet significant is veranderd. " Ik heb nog altijd hetzelfde werk, mijn gezin en dezelfde hobby's. Dus mijn leven is niet echt veranderd, maar je wordt wel meer herkend op straat voor een foto of een praatje. Wat ik trouwens niet erg vind, zij hebben mij naar de winst geloodst en dat is dan wel het minste wat ik kan doen. "

Nog niets gedaan met het geld

Televizier ontdekte vorige maand in een interview met Bart dat het geld nog niet is besteed. De wens voor dat vakantiehuis blijft nog steeds bestaan. " Aangezien zo'n aankoop geen miskoop mag zijn, neem ik er ook alle tijd voor en kijk ik eerst eens goed rond voor ik een aankoop doe. "
De twee voorgaande winnaars, Jill Goede en Salar, hadden rond deze periode het geld al besteed aan een opleiding, een auto, een investering of een donatie.