Jeroen Rietbergen vertoont al veel langer ongepast gedrag: 'Hij was nog student'

Entertainment
door Sophie
vrijdag, 05 juli 2024 om 14:57
jeroen rietbergen getuigen
Jeroen Rietbergen lijkt in een gunstige positie te verkeren, aangezien het Openbaar Ministerie heeft besloten de vervolging voor vermeende zedenfeiten te staken. Het is echter zeer twijfelachtig of hij zijn reputatie ooit zal kunnen herstellen, gezien de publieke verontwaardiging over zijn vermeende langdurige en ongepaste gedrag, die volgens berichten al decennialang zouden plaatsvinden.

Schandalen The Voice of Holland

Jeroen Rietbergen, voormalig bandleider van The Voice of Holland, zal niet langer vervolgd worden voor verschillende zedenfeiten wegens gebrek aan bewijs, ondanks dat het Openbaar Ministerie overtuigd is dat er iets is voorgevallen. Hoewel hij aanvankelijk schuld bekende aan grensoverschrijdend gedrag, lijkt hij er relatief goed vanaf te komen in juridische zin.

Jeroen Rietbergen vertoont al veel langer ongepast gedrag: 'Hij was nog student'

Desondanks is het onwaarschijnlijk dat Rietbergen zijn reputatie ooit volledig zal herstellen. Volgens Yvonne Coldeweijer en Mark Koster circuleren er al sinds vóór de eeuwwisseling, toen Rietbergen nog conservatoriumstudent was, verhalen over zijn ongepaste gedrag. Hoewel ze hem niet per definitie als verkrachter bestempelen, heeft hij zijn bijnaam 'Vieze Jeroentje' zeker geen eer aangedaan.
De situatie bij The Voice of Holland wordt omschreven als een 'hormonenbad', waarbij de sfeer kennelijk ruimte bood voor grensoverschrijdend gedrag. Rietbergens bekentenis zou bovendien tot ergernis hebben geleid bij John de Mol en Linda de Mol, omdat zij hierdoor in een lastig parket kwamen.