Kritiek op Winter Vol Liefde: 'Nepromantiek'

Entertainment
zaterdag, 20 januari 2024 om 13:30
ontwerp zonder titel 2024 01 17t131651370
Terwijl heel Nederland genoot van Winter Vol Liefde, lijkt columnist John Bas van het Algemeen Dagblad daar duidelijk anders over te denken. Hij zocht naar warme hartstocht in het programma, maar stuitte naar eigen zeggen op... "kil kijkersbedrog"

Nep-romantiek

John Bas betitelt het als 'nep-romantiek'. Hoewel hij nooit een fan is geweest van reality-tv, geeft hij aan dat hij nu wel heel opzichtig voor de gek wordt gehouden. " Ene Edith in Oostenrijk kreeg een godsdienstwaanzinnige, een ijdele kluns op ski’s en een dikke Einzelgänger op zich afgestuurd', zegt John in het AD .
Ook over de andere kandidaten is John niet te spreken. "In Zwitserland werd Benjamin besprongen door heren terwijl hij aangaf toch liefst alleen op een berg te zitten. En zo arriveerden ook bij Saul, Marco en Guido kandidaten met rolkoffers waarvan doorgewinterde kijkers als ik meteen al weten dat het never nooit wat gaat worden. Maar dat mag ik dan niet roepen van mevrouw Bas, daarmee verpest ik haar avond. "

Doorgestoken kaart

John gaat verder met zijn betoog: " Natuurlijk, zij weet ook dat het doorgestoken kaart is. Dat RTL zelf heel nadrukkelijk stuurt en zoekt, naar verluidt zelfs stiekem betaalt om zo’n bonte mengeling in beeld te krijgen. Welke vrouw reist naar Lapland om na één kouwe koffie weer naar huis te worden gestuurd? "
En hij besluit: " Heeft u trouwens de deelnemers van de nieuwe Big Brother al gezien? Die Ashley, uit Schagen, is 100 procent nep. Daar komt gedonder van, let op mijn woorden."

Sarcastische ondertoon

Als enthousiaste liefhebber van B&B Vol Liefde kon online eindredacteur Robin Heerkens van Veronica Superguide natuurlijk niet achterblijven om ook zijn mening te delen over Winter Vol Liefde . “Gelukkig is Jeroen Kijk in de Vegte ook in deze spin-off weer de voice-over. Zijn sarcastische ondertoon en woordgrappen kunnen we echt niet missen. Ze geven het programma de nodige relativering. Hier wordt immers geen puur liefdesprogramma gemaakt, maar een entertainend uurtje televisie met uitgesproken deelnemers, ongemakkelijke momenten, onderlinge strijd tussen dates en matches waarvan je meteen al denkt: dit wordt niks.”
Volgens Robin voelen ook de kandidaten vertrouwd aan en blinken de makers uit in het neerzetten van de mensen. “ Als kijker denk je meteen een volledig beeld te hebben van hoe iemand is, terwijl je die kandidaat in een week bij elkaar opgeteld misschien maar een uurtje in beeld hebt gezien.”