Olcay Gulsen beschuldigt John de Mol van stelen: ‘Doet hij vaker’

Entertainment
door Lois
vrijdag, 01 maart 2024 om 19:00
olcay gulsen
Olcay Gulsen gaat zonder remmen los op John de Mol tijdens een uitzending van Vandaag Inside, waar Gordon niet kwam opdagen. Ze beschuldigt hem van plagiaat op zijn eigen mediakanaal, SBS 6. in een gesprek met Wilfred Genee hint Olcay op het stelen van formats is iets wat de mediamiljardair wel vaker doet.

Breekijzer

Als het aan Vandaag Inside-deskundige Victor Vlam ligt, dan krijgt de politiek verslaggeefster van het programma, Merel Ek, een eigen programma. Hij ziet een revival van Breekijzer wel zitten, de legendarische tv-show van Pieter Storms. Hierin ging hij als een soort bejaarde Tim Hofman achter allerlei bestuurders en andere bobo’s aan. Waarop Olcay Gulsen reageert: "Ja, van die irritante vent, die golddigger die daarna met Nina Brink gegaan is. Pieter Storms, ja. Dat vond ik wel een goed programma trouwens."

Plagiaat

De discussie escaleert wanneer Olcay Gulsen aan de tafel bij Vandaag Inside John de Mol beschuldigt van plagiaat. “Je kunt ook aan John de Mol vragen of hij het een beetje kopieert en plakt. Dat doet hij vaker.” Wilfred Genee is het er niet mee eens. “Nee, dat doet John niet.” Olcay is serieus met haar beschuldiging aan het adres van de mediamiljardair. “Kom op. We hebben het over John de Mol. Die heeft dat toch wel vaker gedaan? Als Breekijzer niet van hem is, dan maakt hij toch een nieuwe Breekijzer?” Wilfred vraagt haar live op camera of ze beweert dat John de Mol veel plagiaat pleegt. Gulsen draait bij en beweert dat alles in de mediawereld op elkaar lijkt. “Nee, dat zei ik niet. Alles in de mediawereld lijkt op elkaar. Laat maar! Ik ga naar huis!”

Flinke promotie

Een Breekijzer-achtig format zou voor Merel een flinke promotie betekenen en daar hoort natuurlijk een salarisverhoging bij. Dat kan ze wel gebruiken, want ze wil trouwen. “Maar ik heb nu bij een paar mensen gezien hoe duur het is. Het is echt heel duur. Het is echt abnormaal duur.”
Krijgt ze gezien haar huidige populariteit geen ver bovengemiddeld salaris dan? “Was het maar waar. Ik ben politiek journalist.”