Rechtszaak met een staartje; vermeende verkrachter van Maxime start bodemprocedure

Entertainment
door Nienke
vrijdag, 01 maart 2024 om 17:30
realitynl 26
De smaadzaak die de vermeende verkrachter van Maxime heeft aangespannen, lijkt een staartje te krijgen. Eerder is het nieuws naar buitengekomen dat Maxime de rechtszaak heeft gewonnen. De man die beschuldigd is, laat het hier niet bij zitten en start een bodemprocedure.

Uitspraak rechter

De uitspraak die de rechter heeft gedaan deze ochtend is 'de enige juiste uitspraak'. Volgens de advocaten Sébas Diekstra en Allon Kijl die Maxime bijstaan tijdens de rechtszaak. Dit laten ze weten aan RTL-Boulevard. Zo hoeft Maxime de verkoop van haar biografie niet stop te zetten, hoeft ze geen schadevergoeding te betalen of te rectificeren.

Bodemprocedure 

Advocaat Peter Schouten, die de vermeende verkrachter van Maxime bijstaat, bevestigt aan RTL Boulevard dat er een bodemprocedure wordt gestart. "We kunnen bij de bodemprocedure al het bewijs leveren. Daar is een kort geding niet voor," legt Schouten uit. "We vonden dat het voldoende aannemelijk is dat hij de schade heeft geleden en dat het herleidbaar is naar hem. Maar de rechter in het kort geding vindt dat niet en verwijst zelf naar de bodemprocedure. We hebben daar niet alle bewijzen kunnen aanleveren.” Of de verdachte ook in hoger beroep gaat tegen het vonnis in het kort geding, maakt Schouten volgende week duidelijk.

Verdachte

Er is een smaadzaak tegen Maxime aangespannen omdat ze in haar biografie heeft geschreven dat door de man in kwestie is verkracht. De rechtbank in Den Haag gaf de vermeende verkrachter vrijdagochtend geen gelijk en dus hoeft het boek van Maxime volgens de rechter niet uit de handel. "Ik vind de uitspraak van het kort geding een vrijbrief aan beroemde mensen om beschuldigingen te uiten over normale mensen", zegt Schouten over deze uitspraak. Ook laat Schouten weten dat zijn cliënt zich niet door dit vonnis uit het veld zou slaan. Zou zouden de verdachte en Schouten, al bezig zijn met de bodemprocedure voordat het kort geding was begonnen.