Thijs Römer

Thijs Römer is geboren op 26 juli 1978 in Amsterdam. Hij is een Nederland acteur, scenarioschrijver en producent. Hij is bekend van zijn successen, maar ook zeker van zijn schandalen.

Thijs Römer

Thijs Römer begon zijn carrière als acteur in het theater. Zo was hij al als 14- jarige te zien op het podium. Hierna ging Thijs over naar acteerwerk op de televisie. Hij staat onder andere bekend om zijn rol in de serie Moordvrouw. Thijs heeft met zijn acteerwerk 2 prijzen mogen ontvangen, namelijk de Gouden Kalf en een Rembrandt Award.

Vermogen

Ondanks dat Thijs een gevangenisstraf heeft staan, is het vermogen van Thijs Römer zeker niet gedaald. Thijs Römer is een bekend acteur. Hoeveel hij per maand verdient, weten we echter niet. Maar heel weinig zal dit wellicht niet zijn, aangezien hij toch wel grote rollen in heel bekende series speelt, zijnde Moordvrouw en Nieuwe Buren. Het is voor hem te betwijfelen of hij zijn werk mag blijven doen, aangezien hij de laatste tijd toch ook wel eens negatief in het nieuws is gekomen. Er is geschat dat Thijs Römer ongeveer vier miljoen euro aan vermogen heeft en dat hij die verdiend heeft met het doen van acteerklussen.

Woning

In deze woning schuilt Thijs Römer in zijn eentje in het plaatsje Zuiderwoude. Alhoewel, zo alleen is Thijs niet, want hij woont daar met zijn hondje. Het huis ligt op loopafstand van het huis van zijn ex Katja Schuurman. Thijs woont in een huurhuis wat zo'n 2250 euro per maand kost. Het huis heeft vijf kamers tot beschikking. Hoelang Thijs hier kan blijven wonen, is nog de vraag.

Familie

De zus van Thijs Römer doet een boekje open en zegt dat je als familie elkaar steunt. Thijs Römer heeft een zus genaamd Nienke Römer. Nienke heeft een tijdje gezwegen over het zedendelict van haar broer, maar zegt hem toch te steunen. De band tussen broer en zus is tot het heden goed en liefdevol. Nienke vindt dat familie elkaar hoort te steunen, wat er ook mag gebeuren. De vader van Thijs Römer onthult dat het nieuws een shock was voor hem. De vader van Thijs genaamd Peter, zegt dat hij hem zal steunen, maar dat hij erg kritisch op hem zal zijn. Peter kon het nieuws in het begin niet geloven, hij leest expres geen bladen waarin er geschreven is over Thijs. De moeder van Thijs, Yvonne Smolders heeft samen met Peter hun zoon tijdens de pijnlijke zaak in de rechtbank openlijk gesteund.

Vroeger

De acteur Thijs Römer groeide op in een familie met bekende namen. Zijn opa was Piet Römer, vader Peter Römer, zus Nienke Römer en neef Paul Römer. In 2006 trouwde hij met collega Katja Schuurman. Hij leerde haar kennen op de set van de tv-serie Medea. Zowel Thijs als Katja droegen de dubbele achternaam Römer-Schuurman, samen kregen ze een dochter. Echter scheidden de twee in februari 2015 van elkaar. Thijs Römer hertrouwde in 2019 met balletdanseres Igone de Jongh. Römer werd op 8 augustus 2023 voor online zedendelicten met drie minderjarige meisjes veroordeeld tot een celstraf van drie maanden, waarvan twee voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar. Tevens kreeg hij een taakstraf van 240 uur opgelegd, diende hij zijn slachtoffers in totaal 13.600 euro schadevergoeding te betalen.