Waylon

Waylon is de artiestennaam van Willem Bijkerk. Waylon is geboren op 20 april 1980 in Apeldoorn en is een Nederlandse zanger. Hij is op zijn artiesten naam gekomen door zichzelf te vernoemen naar zijn grote idool Waylon Jennings.

Waylon

Wat voor Waylon voor een grote doorbraak zorgde in Nederland, was toen hij meedeed aan het programma Holland’s Got Talent. Zijn eerste nummer, Wicked Way, kwam in de top 10 van de top 40 terecht. In 2014 deed hij met Ilse de Lange mee aan het Eurovisie Songfestival als The Common Linnets. Ze behaalden uiteindelijk de tweede plek. Ook staat Waylon bekend als de man van Bibi Breijman. Hij is vreemdgegaan op Bibi en heeft het uiteindelijk bekend. De twee zijn weer samen en verwachten inmiddels hun derde kindje.

Vermogen

Waylon verdiende in het programma The Voice of Holland als coach natuurlijk al een leuk zakcentje, helaas is dit voor The Voice, nu niet meer van toepassing. Maar niet getreurd, Waylon heeft een aardig vermogen voor alle werkzaamheden die hij verricht. Zo heeft hij ook nog twee bedrijven op zijn naam staan. In 2012 richtte hij het bedrijf 'Labour Road B.V.' op. Het eigen vermogen van dit bedrijf bedroeg eind 2018 bijna 346 duizend euro. Waylon heeft nóg een bedrijf genaamd 'Waymore B.V.' en deze werd ook opgericht in 2012. Dit bedrijf fungeert als financiële holding. In 2018 was het eigen vermogen van beide bedrijven samen in 2018 ruim 1,1 miljoen euro. Vergeleken met de twee jaar daarvoor is dat een stijging van 600 duizend euro. Dat doet hij aardig!

Woning

Waylon woont samen met Bibi en de kinderen, ze hebben een enorm mooi stulpje op de kop weten te tikken. Het huis van Bibi en Waylon is in 1900 gebouwd door een Oost-Indiëvaarder. In de jaren 30 was het een bordeel en hierna werd het een kostschool voor zoons van officieren in het Nederlands-Indische leger. De woning heeft dus een hele historie gekend. Waylon zegt dat er in het huis een bijzondere energie hangt. "Ik ben niet spiritueel, maar dit huis heeft een ziel."

Partner

Waylon en Bibi hebben sinds 2017 een relatie en zijn inmiddels trotste ouders. Bibi en Waylon hebben hun eerste dochter genaamd Teddy is vijf jaar oud en hun tweede zoontje genaamd Chester is één jaar oud. Bibi en Waylon zijn ongeveer zes jaar samen, maar anderhalf jaar geleden bevestigde Waylon dat hij tijdens de tweede zwangerschap is vreemdgegaan. Bibi heeft destijds gezegd dat ze alleen met Waylon samen is voor de kinderen, maar hier is toch verandering gekomen. Inmiddels hebben ze het gelukkige nieuws aangekondigd dat ze in verwachting zijn van een derde!

Vroeger

Waylons carrière startte in 1995, hij zong toen samen met Irene Moors en Carlo Boszhard in Telekids. Hij was helemaal in de ban van countrymuziek. Het was voor Waylon vroeger dan ook een droom die uitkwam toen hij naar Nashville afreisde om een plaat te maken. Sindsdien is hij altijd in the picture geweest en heeft hij zelfs meegedaan aan het Songfestival. Later schoof hij aan als coach bij The Voice, maar we weten inmiddels allemaal hoe dit is afgelopen.