Dit is de vriendin van Jan Kooijman

BN'ers
door Lois
maandag, 01 april 2024 om 15:30
jan kooijman
Jan Kooijman schittert momenteel in de musical 'Pretty Woman' als Edward Lewis. In deze rol wordt hij verliefd op escortdame Vivian Ward, gespeeld door Shanna Slaap. Maar buiten het theaterleven is Jan al ruim twintig jaar gelukkig met zijn grote liefde, Henna Lee.

Jan Kooijman

De meeste mensen kennen Jan van zijn carrière als acteur en presentator, maar we kennen de hem natuurlijk ook als jurylid van bijvoorbeeld 'So you think you can dance'. En dat is niet zomaar ergens vandaan gekomen; Jan had al eerder een carrière als danser en daar kent-ie ook zijn vriendin van.
De liefde van Jan en Henna begon namelijk bij het Scapino Ballet, lang voordat Jan's showbizz-carrière tot bloei kwam. Samen verwelkomden ze hun eerste dochter, Logan, in 2011, en in 2014 volgde een tweede dochter genaamd Ava.

Beschermen

In tegenstelling tot sommige andere beroemdheden, houden Jan Kooijman en Henna Lee hun privéleven liever buiten de media. Jan deelt zelden foto's van zijn gezin online, omdat hij hun privacy heel hoog heeft staan. Al in 2010 verklaarde hij aan Grazia dat hij zijn vriendin wilde beschermen en daarom niet meer over haar zou praten in de media. Hoewel ze hun privéleven niet vaak delen, worden Jan en Henna af en toe samen gespot op de rode loper. 

Bijzonder moment

Een bijzonder moment vond plaats in 2012, toen Jan Kooijman en Henna Lee samen een prachtig duet dansten voor het goede doel tijdens het Sta op Tegen Kanker-gala. Hun optreden op het nummer "The Artist Inside" van dj Don Diablo liet zien dat hun chemie niet alleen op het podium, maar ook daarbuiten sterk is.
In een gesprek met Veronica Magazine onthulde Jan eerder: "Een vrouw kan nog zo knap, mooi, slim en intellectueel zijn, maar als ze niet om zichzelf kan lachen, is het al snel klaar voor mij." Het leek voor hem dan ook een goed idee om zijn look vorig jaar compleet te veranderen. Op Instagram deelde hij zijn transformatie.