Dit is de vriendin van Jan Smit

BN'ers
door Lois
maandag, 01 april 2024 om 11:00
jan smit
Jan Smit, een van de bekendste zangers uit Volendam, hij is zowel nationaal als internationaal een van de meest succesvolle artiesten. Naast zijn solocarrière maakt hij deel uit van De Toppers en het schlagertrio KLUBBB3. Hij heeft tevens jarenlang als voorzitter gefunctioneerd bij FC Volendam, maar binnenkort draagt hij deze verantwoordelijkheid over aan een iemand anders. Gelukkig wordt Jan al geruime tijd gesteund door zijn vrouw Liza, maar wie is zij eigenlijk?

Jan Smit

Bekend geworden als kindster Jantje Smit, maar inmiddels uitgegroeid tot zanger, televisiepresentator, acteur en ondernemer. De Volendamse Palingsound is hem met de paplepel in gegoten. Al op tienjarige leeftijd betreedt Jantje het podium, als lid van het koor De Zangertjes van Volendam.
Jan heeft sinds 2009 een relatie met Liza Plat, ook afkomstig uit Volendam. Niet veel later vroeg hij haar in Parijs ten huwelijk en in november 2011 traden ze in het huwelijksbootje op het zonnige eiland Sint Maarten. Samen zijn Jan en Liza nu al meer dan twaalf jaar gelukkig getrouwd. Ze hebben twee kinderen samen, Emma en Senn, terwijl Liza uit een eerdere relatie nog een dochter genaamd Fem heeft.

Vriendschap

Hoewel Jan Smit graag in de spotlight staat, blijft Liza liever op de achtergrond. Desondanks deelt Jan regelmatig liefdevolle foto's van hen samen op Instagram. Zo schreef hij bijvoorbeeld op haar laatste verjaardag: “Vandaag is Liza jarig! Ik mag haar leeftijd niet noemen, maar ze is 2 keer 20 geworden! ☺️ Elk jaar gaat ze er beter uitzien, dus ik mag me gelukkig prijzen met zo’n kanjer! ❤️"

Niet openbaar

Jan kondigde eerder aan te stoppen als commentator bij het Eurovisie Songfestival. Onlangs bracht hij samen met Marco Schuitmaker hun nieuwe single "Van Goes tot Purmerend" uit, waarbij niet alleen muzikale banden werden gedeeld, maar ook een sterke vriendschap. Tijdens een moeilijke periode waarin Jan worstelde met een burn-out, waarschuwde hij Marco voor de valkuilen die hij zelf had ervaren.
Het gezin van Jan en Liza woont in een prachtige villa in het hart van Volendam. Met Jan's diverse rollen als zanger, presentator, voorzitter en huisbaas, mag worden aangenomen dat hij aanzienlijk verdient. Zijn vermogen wordt geschat op € 13 miljoen.