Dit is de woning van Arjen Lubach

BN'ers
door Lois
zondag, 24 maart 2024 om 9:22
arjen lubach
Arjen Lubach is niet meer weg te denken van de Nederlandse televisie. Zo ken je hem natuurlijk van het tv-programma Zondag met Lubach. Naast zijn Amsterdamse appartement heeft hij een woonboerderij in Friesland van maar liefst 10.000 vierkante kilometer. Genoeg ruimte om even uit te rusten.

Zondag met Lubach

Arjen Lubach bestormt met zijn programma Zondag met Lubach alle media. Steeds probeert hij op een kritische, maar grappige manier het nieuws te brengen. En dat lukt hem meer dan goed. Doordeweeks woont Arjen in Amsterdam, waar hij een appartement huurt. Maar wat veel mensen niet weten is dat hij een prachtige woonboerderij in Friesland bezit. En bijzonder is wel: Arjen is een DJ, maar heeft niet zo’n modern huis als dat je bij een DJ zou verwachten.

Woning Arjen Lubach

De boerderij in het Friese Oudehorne oogt van binnen weliswaar ouderwets, maar herbergt toch luxe elementen. Met een oppervlakte van 145 vierkante meter, verdeeld over twee woonlagen en een ruime kelder, biedt het onderdak aan zes kamers, waaronder drie slaapkamers en een badkamer. De keuken is voorzien van moderne inbouwapparatuur, en het erf herbergt zelfs een blokhut die dienst kan doen als gastverblijf of opnamestudio voor de DJ met een voorkeur voor back-to-basic opnamen.
Bereikbaar via een zandpad, biedt de boerderij naast parkeergelegenheid ook ruimte voor ontspanning, met een zwembad om Lubachs conditie op peil te houden. Een vrijstaande houten garage biedt onderdak aan zijn toekomstige terreinwagen. De weelderige tuin met kas stelt Lubach in staat zijn eigen groenten te verbouwen, waardoor de woonboerderij bijna idyllisch lijkt.
Beeld: Bekende Buren
Beeld: Bekende Buren
Beeld: Bekende Buren
Beeld: Bekende Buren

'Stoorzender'

Met een aankoopprijs van een half miljoen euro, gefinancierd met een hypotheek van 630.750 euro, lijkt Lubach plannen te hebben voor verbouwingen. Zijn toekomst na het tv-programma blijft vooralsnog onbekend, maar met een potentieel paleis in Friesland lijkt Lubach klaar voor een koninklijke afsluiting van zijn carrière.
In het boek 'Stoorzender' onthult Lubach zijn oorspronkelijke plan om kinderloos door het leven te gaan. Een plan dat werd doorkruist door zijn relatie met Martine, die twee kinderen met zich meebracht. Lubach, bekend om zijn nuchtere kijk op relaties, geeft een inkijkje in zijn onverwachte rol als 'bonusvader' en hoe hij omgaat met de dagelijkse dilemma's van kinderen in huis. Wat betreft zijn knipperlichtrelatie met Janine Abbring, lijkt Lubach minder bedreven in relaties dan in het presenteren van scherpe tv-programma's.