Dit is het enorme vermogen van Doutzen Kroes

BN'ers
door Nienke
zaterdag, 20 april 2024 om 14:00
realitynl 19
Doutzen Kroes is een van de bekendste modellen van Nederland of misschien wel ter wereld! Als Friezin wist ze de wereld te veroveren met haar beeldschone uiterlijk en haar charmante persoonlijkheid. Maar.. hoeveel heeft dit voor Doutzen opgeleverd?

Doutzen Kroes

Toen Doutzen nog maar klein was, was ze al aan het dromen aan een toekomstige carrière als model. Op 18-jarige leeftijd werd ze ontdekt door Paparazzi Model Management in Amsterdam. Al snel werd ze een veelgevraagd model voor grote merken en modeshows. 

Carrière

In 2005 liep ze haar eerste modeshow voor Victoria’s Secret. Met haar wereldwijde succes werd Doutzen het best betaalde model van Nederland. Eind 2007 werd Doutzen Kroes het gezicht van lingeriemerk Victoria’s Secret. Ze hoefde alleen nog maar in de jaarlijkse shows van Victoria’s Secret te verschijnen. Dit betekent niet dat Doutzen buiten deze shows niks meer deed, zo werkte ze samen met grote merken zoals Gucci, Ralph Lauren en Versace. In 2016 lanceerde Doutzen haar eigen merk genaamd "De Doutzen Kroes Collection," waarbij ze lingerie en badkleding verkocht. Het merk werd een groot succes en zo was ze naast model ook onderneemster.

Plannen

Doutzen is ambassadeur voor Dance4Life, een organisatie die zich inzet voor seksuele voorlichting en preventie van hiv onder jongeren. In 2015 werd Doutzen Kroes benoemd tot “Global Goals Ambassador” voor de Verenigde Naties. In deze rol zet ze zich in voor duurzame ontwikkeling en gelijke rechten voor mannen en vrouwen wereldwijd. Ze heeft ook het besluit gemaakt dat ze alleen model wil zijn voor merken waar ze zelf achter staat en niet voor 'corrupte' bedrijven. Ook maken mensen zich zorgen of alles goed zou gaan met Doutzen.

Vermogen

Doutzen heeft een mooie carrière weten op te bouwen en daar zal ze het vast niet bij laten. In het modellenwereldje kan het om miljoenen gaan, al helemaal als je samenwerkt met luxe merken zoals Gucci. Volgens de Quote staan Nikkie Plessen en Doutzen gelijk met een vermogen van 28 miljoen euro! Dat is nogal wat.