Dit is het salaris van Max Verstappen

BN'ers
door Nienke
zondag, 03 maart 2024 om 15:56
max verstappen
Max Verstappen is een van de beste Formule 1 coureurs van Nederland én misschien wel van de wereld. Wat verdiend zo'n hoge titel in de racewereld?
In de Formule 1 is het niet geheel onbekend dat het daar draait om grote bedragen. Een miljoen meer of minder is niet gek, zo geldt dat ook voor de salarissen van coureurs. Er zijn een paar coureurs die het meeste geld verdienen in het wereldje van de `Formule 1. Dan praten we over de top namelijk, Lewis Hamilton en Max Verstappen.

Salaris Max Verstappen

Max Verstappen verdiend met zijn huidige contract, die in maart 2022 is getekend, zo'n 41 miljoen euro. Dit betekent dat Max 75.000 (!) euro per week verdiend. In een interview is Max met de vraag of het bedrag klopte, geconfronteerd. `Max lachte de vraag een beetje weg en zei: "Zou best kunnen. Volgende vraag." Zonder veel te zeggen spreekt zijn gedrag en houding boekdelen. Het contract loopt tot medio 2028 door, zijn totale inkomsten tot die tijd kunnen tot 200 miljoen oplopen. En daarna? "Vier jaar is lang hè? Er kan nog van alles veranderen. Ik heb wel een paar ideetjes in m'n hoofd, maar die kunnen best even wachten," aldus Max.

Trouwplannen

Max heeft onlangs in een interview met de Zwitserse krant Blick gereageerd op de vraag of Max trouwplannen heeft met zijn huidige vriendin Kelly Piquet. Zo geeft de Formule 1 coureur aan: "Trouwen? Ik? Nu heb je me publiekelijk onder druk gezet om een datum te noemen!", grapt Max. "Ik weet het niet, de tijd zal het leren. Op dit moment ben ik heel erg gelukkig met Kelly, maar persoonlijk heb ik geen tijdschema voor wanneer ik voor haar op een knie ga. Het moet allemaal spontaan gebeuren." Wanneer Max op één knie gaat, moet nog blijken. Het lijkt erop dat Max wel toekomstplannen heeft met Kelly.