Dit is het vermogen van Carice van Houten

BN'ers
door Lois
zondag, 03 maart 2024 om 9:20
screenshot 2024 03 01 at 151432
Carice van Houten is een getalenteerde Nederlandse actrice, haar succes heeft ze vooral te danken aan haar rol als Melisandre in de populaire televisieserie 'Game of Thrones'. Maar wat is het vermogen van Carice?

Carice van Houten

Carice van Houten, bekend van haar veelzijdige carrière als actrice, zangeres en radiopresentatrice, heeft de afgelopen jaren een groei gemaakt in haar vermogen. De doorbraak van de Nederlandse actrice kwam in 2002 met haar rol als Minoes, wat haar een Gouden Kalf opleverde. Hoewel haar initiële salaris bescheiden was, is het sindsdien geëxplodeerd, vooral dankzij haar succes met opvallende rollen in 'Game of Thrones', 'Zwartboek' en 'Instinct'.
Naast haar professionele successen heeft Carice ook een gezin met partner Guy Pearce en hun zoon Monte. Carice had eerst een relatie met Kees van Nieuwkerk, maar die hebben in 2015 besloten de relatie te beëindigen. Kees is de zoon van Matthijs van Nieuwkerk, die voorlopig niet meer welkom is bij RTL, vanwege zijn 'niet zo gezellige gedrag'.

Milieubewustzijn

Carice van Houten is niet alleen een bekende actrice maar ook een klimaatactivist. Naast haar podcast "Carice & Halina" met vriendin Halina Reijn, zet ze zich actief in voor milieubewustzijn en nam ze het voortouw bij demonstraties. In mei 2023 sprak ze zelfs de Rabobank aan op hun passiviteit tegenover het klimaatakkoord van 2015.
Financieel gezien heeft Carice niks te klagen. Volgens insiders verdient ze maar liefst $200.000 per aflevering van 'Game of Thrones'. Met 28 afleveringen op haar naam, heeft dit aanzienlijk bijgedragen aan haar fortuin. Daarnaast heeft ze ongeveer €84.000 verdiend met de verkoop van haar boek "Antiglamour".

Vermogen Carice van Houten

Carice's persoonlijke onderneming, Birdcat B.V., had eind 2021 naar verluidt een eigen vermogen van bijna € 2 miljoen, een indrukwekkende stijging vergeleken met het voorgaande jaar. Ook mede-eigenaar van Man-Up B.V., samen met Halina Reijn, draagt ze bij aan eigen film- en serieproducties. Hoewel specifieke cijfers van dit bedrijf nog in opstartfase zijn, wordt het totale geschatte vermogen van Carice van Houten geschat op € 4 tot € 5 miljoen.