Dit is het vermogen van Johnny de Mol

BN'ers
door Lois
zondag, 31 maart 2024 om 11:00
johnny de mol
Johnny de Mol, afstammeling van de bekende De Mol-familie, heeft niet alleen een indrukwekkende achtergrond, maar heeft ook op (eigen) kracht financieel succes weten te behalen. Met zijn veelzijdige talenten als programmamaker, ondernemer, presentator, acteur en zanger heeft hij een aanzienlijk vermogen opgebouwd.

Johnny de Mol

Als onderdeel van Talpa Networks, het bedrijf van zijn vader John de Mol, heeft Johnny de Mol diverse programma's gepresenteerd, wat aanzienlijk heeft bijgedragen aan zijn vermogen. Het is waar dat zijn vader invloed heeft gehad in Johnny's carrière, aangezien zijn vader betrokken is geweest bij de creatie van veel van de programma's die Johnny heeft gepresenteerd. Of Johnny wordt voorgetrokken door zijn vader? "Je kan dan het zoontje van de baas zijn, maar voor mij gelden dezelfde regels", vertelt Johnny daar zelf over.
Naast zijn werk als presentator heeft Johnny ook een grote liefde voor muziek, die hij van zijn moeder, Willeke Alberti, heeft geërfd. Op jonge leeftijd richtte hij zijn eerste rockband op en tot op heden blijft hij zich bezighouden met muziek.

Inkomsten

In 2018 trad Johnny de Mol in het huwelijk met Anouk van Schie, met wie hij twee zonen heeft. Hoewel Johnny zijn bekendheid en inkomsten voornamelijk te danken heeft aan zijn televisiewerk, heeft hij ook aanzienlijke winsten behaald met zijn acteerprestaties. 
Recentelijk maakte Johnny ook winst door zijn grachtenpand in Amsterdam voor €625.000 euro meer te verkopen dan wat hij ervoor betaalde en wel aan zijn eigen vader, John de Mol, voor maar liefst 1,8 miljoen euro.

Vermogen 

Na de verkoop verhuisde Johnny naar een prachtige villa in Blaricum in de buurt van zijn vader. John investeerde aanzienlijke bedragen in het bouwen van twee villa's op een stuk land, waarvan één voor Johnny was bestemd. Echter, Johnny heeft eind 2022 de stap gezet naar een nieuwe woonomgeving, nog steeds in Blaricum maar niet meer naast zijn vader.
Hoewel het exacte salaris van Johnny niet bekend is, wordt geschat dat hij maandelijks tussen de €40.000 en €50.000 euro verdient. Waardoor hij al met al een aanzienlijk vermogen heeft opgebouwd geschat op 6 miljoen euro.