Dit is het vermogen van Sylvie Meis

BN'ers
door Lois
zondag, 21 april 2024 om 17:00
sylvie meis
Shownieuws besteedde woensdagavond uitgebreid aandacht aan het eigen vermogen van Sylvie Meis. Voor brood op de plank heeft Sylvie in ieder geval geen rijke vent nodig.

Sylvie Meis

In 2004 kreeg Sylvie een nieuw programma: Modelfacts. Ze werd in 2002 uitgeroepen tot 'tv-babe van het jaar' en in 2003 riep het mannenblad FHM haar uit tot meest sexy vrouw. In 2006 plaatste het Duitse blad Die Welt haar op de derde plaats in een Top 5 van de mooiste spelersvrouwen van het WK voetbal.
Naast haar televisiecarrière, die zich grotendeels afspeelt in Duitsland, zijn ook haar sociale mediakanalen grote inkomstenbronnen. Journalist Mark Koster constateert dat Sylvie het 'beter afgaat op zakelijk gebied, dan op liefdesgebied'.

Instagram-influencer

Een steeds groter deel van haar inkomsten komt voort uit sociale media. "Ze is echt een Instagram-influencer geworden. Daar verdient ze goed geld mee en ze pakt het heel strategisch aan," aldus Koster. Haar jaarcijfers worden zelfs gepubliceerd, waaruit blijkt dat ze in 2022, na een moeilijk coronajaar, toch anderhalf miljoen euro heeft verdiend. Haar inkomsten lijken parallel te lopen met het aantal volgers: 1,4 miljoen volgers, 1,4 miljoen euro omzet.
"Als je haar zo over de duim een beetje inschat, zit ze tussen de 15 en 20 miljoen. Om Sylvie hoeven we ons totaal geen zorgen te maken", vervolgt Mark. "Eigenlijk kun je zeggen dat Sylvie begon te floreren na de scheiding met Rafael van der Vaart. Eerst was ze voetbalvrouw, werd er lacherig over gedaan, maar ze werkte er hard voor. Ook aan haar lichaam. Haar lijf is feitelijk haar businessmodel geworden."

Relatie

Maar waar kiest Sylvie haar mannen dan toch op uit? Volgens Mark zoekt ze eigenlijk een soort handtas voor haar zakendoen. "Een man aan haar zijde is nog 5 miljoen extra."
In februari 2023 kondigden Sylvie en Niclas na 2,5 jaar huwelijk aan te gaan scheiden. Niet veel later vond Sylvie liefde bij vastgoedondernemer Wim Beelen, maar begin 2024 maakte ze bekend dat ook deze relatie voorbij is. Wim zei tegen RTL Boulevard dat hij Sylvie nog steeds een "superleuke, lieve, ongelofelijk slimme vrouw" vindt.