Dit is het vermogen van team captain Virgil van Dijk

BN'ers
door Nienke
zaterdag, 29 juni 2024 om 9:30
realitynl 2
Virgil van Dijk is ook in 2024 weer van de partij als captain van het Nederlands elftal. We kunnen hem dan ook zeker niet missen en hij maakt een belangrijk deel uit van het team. Virgil behoort tot de voetballers die zeker een indruk achterlaten, zo is hij al heel wat jaartjes te vinden op het veld. Wat levert dit voor Virgil op?
Net als een ster, schittert Virgil van Dijk voornamelijk op de velden als verdediger. Virgil is een Nederlandse voetballer en hij is geboren en getogen in Breda. Na zijn tijd bij Willem II en FC Groningen zette van Dijk snel zijn zinnen op een internationale carrière. Als een ambitieuze jonge speler, vertrok hij naar het buitenland om zijn voetbalvaardigheden verder te ontwikkelen.

Carrière

Virgil begon zijn internationale avontuur bij het Schotse Celtic. Een paar jaar later werd hij opgemerkt door de Nederlandse trainer Ronald Koeman. Ronald heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat Virgil naar Southampton kwam, hier viel hij vooral op door zijn sterke spel. Dit was een groot succes en het duurde niet lang of Virgil kreeg een transfer aangeboden bij het grote Liverpool. Deze heeft hij natuurlijk met beiden handen aangepakt! Bij Liverpool heeft Virgil succes weten te boeken! In 2018/2019 heeft de club de Champions League weten we winnen. Zo wonnen ze met 4-0 in de halve finale tegen FC Barcelona, dit is een onvergetelijk moment geweest voor veel fans. Nog geen jaar later werd Liverpool voor het eerst na 30 jaar (!) landskampioen van Engeland.

Vermogen

Je begrijpt natuurlijk wel dat Virgil een sterke aanwinst is voor je team en zo'n talent mag dan ook wel rijkelijk beloond worden. Volgens een onderzoek van Quote uit 2019, heeft Virgil een vermogen van 25 miljoen euro. Jaarlijks verdiend Virgil een enorm bedrag van 13,5 miljoen euro, dus dan is het aannemelijk dat het vermogen een flinke sprong heeft weten te maken en dat dit nog wel even zo zal blijven!