Dit is hoe Davina Michelle bekend is geworden

BN'ers
door Nienke
zondag, 28 april 2024 om 11:00
realitynl 11
Davina Michelle zingt de sterren in de hemel met haar muziek. Ze is ook veel in programma's te zien, maar hoe is Davina eigenlijk bekend geworden?

Davina Michelle

Davina Michelle oftewel: Michelle Davina Hoogendoorn zoals ze echt heet, groeide op in Rotterdam en was destijds een mega fan van Britney Spears. Als kind danste en zong ze erg graag, maar hield dat wel voor zichzelf. Na haar middelbare school viel ze op bij Sub-Bass Music Group, die wel potentie in haar zangcarrière zag. In 2017 bracht ze haar debuut single genaamd 'pillowtalk' uit.

Doorbraak

In 2016 nam Davina deel aan het vijfde seizoen van Idols, maar haar avontuur eindigde helaas tijdens de duettenronde. Het jaar daarop, in 2017, lanceerde ze haar YouTube-kanaal onder de naam Davina Michelle. Hierop plaatste ze video's waarin ze nummers van bekende artiesten coverde. Haar grote doorbraak kwam toen ze het nummer "What About Us" van de Amerikaanse zangeres P!nk coverde. Een maand later noemde de Amerikaanse zangeres in het tijdschrift Glamour de cover geweldig en zei ze onder andere: "That's better than I will ever sound". Hierna ging de video van Davina Michelle viraal, waarna ze meerdere malen in programma's zoals RTL Late Night en De Wereld Draait Door en verschillende plaatsen in de Verenigde Staten optrad. In november 2022 was de betreffende video ruim twintig miljoen keer bekeken en had haar kanaal meer dan 1,5 miljoen abonnees.

Carrière 

De carrière van Davina maakte hierna, grote stappen! Zo was ze te gast in het programma Beste Zangers, waar ze een nummer 1-hit scoorde met haar nummer "Duurt te lang". Door de uitbraak van het coronavirus trad Davina Michelle in maart 2020 vier keer op in een leeg Rotterdam Ahoy, met elke keer andere artiesten, onder wie Maan, Rolf Sanchez en Snelle. Davina was ook te gast bij The Streamers waarbij ze met een groep artiesten een online concert heeft gegeven. Davina geeft nog steeds veel concerten en treed graag op bij festivals, benieuwd hoeveel dit kost? Dit bedrag vraagt Davina Michelle voor een optreden van 30 minuten!