Emma Wortelboer onthult BNNVARA salaris: 'Het is best veel geld'

BN'ers
door Lois
zaterdag, 02 maart 2024 om 15:24
emma wortelboer
Emma Wortelboer heeft via Instagram haar salaris onthuld. "Het voelt alsof ik het nog niet verdien. Het is best veel geld, en wat doe ik nou eigenlijk?"

Emma Wortelboer

Emma, bekend van het spraakmakende programma Spuiten en Slikken, veroorzaakte een online opschudding met haar ongefilterde uitspraak over haar geboorteprovincie Groningen als een 'k*tprovincie'. Deze openhartigheid kenmerkt Wortelboer, die zelfs niet terugdeinst als het haar eigen roots betreft.
Terwijl ze haar relatieprivé houdt, deelde de presentatrice vreugdevol haar plannen om binnenkort met haar partner in het bruisende Amsterdam te gaan samenwonen. Het nieuws van haar aanstaande moederschap onthulde ze met een blote buik op de rode loper, waarbij ze stralend vertelde aan RTL Boulevard: "Het moest toch een keer gebeuren. Ik voel me super, ben heel gelukkig en blij."

Grotere ambities

Naast haar televisiewerk heeft Wortelboer een eigen YouTube-kanaal waar ze openlijk praat over intimiteit, liefde en het menselijk lichaam, waarbij ze advies geeft en ervaringen deelt met haar kijkers. Haar veelzijdigheid blijkt ook uit haar deelname aan het Eurovisiesongfestival namens Nederland en haar derde plaats in de finale van het populaire televisieprogramma "De Slimste Mens".
Wortelboer heeft grotere ambities dan alleen presenteren; ze wil een 'merk' worden zoals haar idool Linda de Mol, niet alleen een presentatrice, maar een levensstijl. Maar laten we niet afdwalen, want wat verdient Emma eigenlijk als televisiepresentatrice bij de publieke omroep BNNVARA?

Salaris Emma Wortelboer

Praten over hoeveel geld je van je werkgever krijgt? Dat is vaak nog een no-go in Nederland. Vooral BN'ers laten hier over het algemeen niets over los. Maar Emma Wortelboer lijkt hier geen problemen mee te hebben. Op Instagram laat ze weten hoeveel euro's er jaarlijks op haar bankrekening verschijnen. Het salaris van Emma Wortelboer bedraagt ongeveer 70.000 euro bruto per jaar, een flinke stijging ten opzichte van eerdere jaren, waarbij ze op haar 22e al meer verdient dan haar ouders. "Het voelt alsof ik het nog niet verdien. Het is best veel geld, en wat doe ik nou eigenlijk?"