Binnenkijken in het gigantische landhuis van Marco Schuitmaker

BN'ers
door Nienke
zaterdag, 04 mei 2024 om 11:00
huis marco schuitmaker
Marco Schuitmaker is bekend geworden door het nummer "Engelbewaarder". Dit liedje is oorspronkelijk gecomponeerd door Pierre Kartner, maar Marco heeft er een nieuwe draai aan gegeven. Dit is in de smaak gevallen! Zo'n hit brengt aardig wat geld op, dit heeft de zanger in een groot Landhuis gestoken.

Marco Schuitmaker

Marco Schuitmaker begon al met zingen toen hij nog erg jong was. Zo was hij acht jaar oud toen hij voor het eerst met een talentenjacht meedeed. Op zeventienjarige leeftijd bracht hij zijn eerste liedje uit. Na de middelbare school wist Marco niet wat hij wilde studeren, zo heeft hij later de opleiding accountancy afgerond.

Engelbewaarder

Het zingen is Marco niet in de koude kleren gaan zitten, zo heeft hij in 2022 een 'eigentijdse versie' van Engelbewaarder gemaakt. Het nummer is in 1976 gezonden door Mieke Gijs en gecomponeerd door Pierre Kartner. Marco kende het nummer omdat het veel door zijn ouders is afgespeeld toen hij nog jong was. Hij heeft er een eigen draai aan gegeven en uiteindelijk, na een hoop getwijfel, toch uitgebracht. Hij heeft een Gouden en Platina plaat in ontvangst mogen nemen voor het nummer!

Succes

Hoewel de zanger vorig jaar nog in een appartementje woonde, is dat ingeruild tot iets groters. Zo heeft hij een groot vrijstaand landhuis gekocht in Peize, een dorpje vlak bij de stad Groningen. De vraagprijs van dit huis was 945.000 euro, maar Marco heeft er 9 ton voor betaald. Er zit een hypotheek van zo'n 1,1 miljoen euro op het huis.

Marco Schuitmaker woning

Maar wat krijg Marco voor wat hij heeft betaald? Het landhuis heeft een oppervlakte van 259 vierkante meter. Het huis telt acht kamers, waarvan zes slaap- en twee badkamers, verdeeld over twee woonlagen. Het huis is onlangs in 2015 nog gemoderniseerd, en Marco heeft een speciale werkkamer. Niet alleen het huis is groot, zo heeft hij ook een tuin met een oppervlakte van 3000 vierkante meter. De tuin is parkachtig met een terras en verschillende fruitbomen. Het zal wel even wennen zijn na dat kleine appartementje!
Beeld: Bekende Buren
Beeld: Bekende Buren
Beeld: Bekende Buren
Beeld: Bekende Buren
Beeld: Bekende Buren
Beeld: Bekende Buren