Dit is het vermogen van Frans Timmermans

BN'ers
door Nienke
zondag, 10 maart 2024 om 14:00
4qjqdrm82god franstimmermansjpg
Frans Timmermans is bekend van zijn werkzaamheden in de Nederlandse politiek én in de Europese Commissie. Dit werk moet wel aardig wat geld opbrengen, als je naar het vermogen van Frans kijkt.
Frans Timmermans is geboren in Maastricht. Door zijn vaders werk bij de ambassade, groeide Frans grotendeels op in Brussel en Rome. Frans heeft Franse letterkunde én Europees recht. Zijn militaire dienstplicht vervulde Frans bij de Koninklijke Landmacht als ondervrager van Russische krijgsgevangene. Hier hield Frans een diploma tolk-vertaler Russisch aan over. Frans heeft vier kinderen uit twee huwelijken. Hij is in 2000 getrouwd met Irene Timmermans.

Carrière in de politiek

Van 1998 tot aan 2007 was Frans Kamerlid van de PvdA. Van maart 2002 tot juli 2003 vertegenwoordigde Timmermans de Tweede Kamer in de Conventie over de Toekomst van Europa bij het opstellen van de Europese Grondwet. Frans was van 1 november 2014 tot 22 augustus 2023 Eurocommissaris en de eerste vicevoorzitter van de Europese Unie.

Villa

Frans Timmermans heeft zijn villa in Heerlen in 2019 in de verkoop gezet. De villa staat op Funda met de vraagprijs van 795 duizend euro. Dit is veel meer dan de 575 duizend euro die Frans en zijn vrouw in 2010 ervoor hebben betaald. Maar het lijkt erop dat Frans deze villa heeft verruild voor een huis met de prijs van 1,25 miljoen! Het is een monumentaal pand wat uit het jaar 1910 afkomstig is.

 Vermogen Frans Timmermans

Het is bekend dat Frans zo'n 320 duizend euro per jaar verdiend. Dit komt neer op een maandsalaris van 27 duizend euro. Frans Timmermans heeft zijn vermogen verdiend met zijn werk in de politiek. Dit dus zowel met zijn werk voor de PvdA als met zijn werk bij de Europese Commissie. Aan de verhuizingen te zien, brengen deze ook aardig wat vermogen op. Het lijkt erop dat Frans weer nieuwe verhuisplannen heeft voor in de toekomst.