Het vermogen van Kees van der Spek

BN'ers
door Lois
zondag, 28 april 2024 om 12:30
kees van der spek
Kees van der Spek is een bekende journalist, regisseur en programmamaker. Maar wat is nu eigenlijk het vermogen van deze mediapersoonlijkheid?

Kees van der Spek

We kennen Kees allemaal van zijn populaire boevenprogramma’s als ‘Oplichters aangepakt’ en ‘Oplichters in het buitenland’. Van der Spek staat bekend om zijn onderzoeksjournalistiek waarbij hij zich richt op misstanden in binnen- en buitenland. 
Na het succes van zijn boevenprogramma's ging Van der Spek over op zijn eigen programma’s, waar hij zelf de confrontatie aan gaat met oplichters en criminelen. Op SBS6 wierf hij bij het grote publiek bekendheid door onder andere Oplichters in het Buitenland, Graf zonder Naam en Oplichters op het internet.

Misdaad journalist

Na 22 jaar bij SBS stapte hij in 2018 over naar RTL, waar hij onder andere te zien is met zijn programma Kees van der Spek: Oplichters Aangepakt. Zakkenrollers, oplichters en criminelen; niemand is veilig voor Kees van der Spek en zijn crew.
Ondanks de grote kijkcijfers, liet hij weten geen gigantisch salaris te verdienen bij de tv-producent EndemolShine. Desondanks lijkt de misdaadjournalist het allemaal wel prima te vinden. “Ik ben niet geldzuchtig en totaal niet materialistisch, maar natuurlijk is geld fijn om te hebben. Ik kan lekker doen wat ik wil, ik kan op vakantie en woon in een fijn huis”, aldus Van der Spek. De bescheiden man verdient dus geen sterrensalaris.

Salaris

Kees van der Spek verdient naar eigen zeggen ongeveer 100.000,- per jaar bij RTL, waar zijn tv-programma’s worden uitgezonden. Dit bedrag komt niet alleen van RTL zelf, maar ook deels van sponsordeals. Zo wordt de kleding van Kees gesponsord door PME Legend. Dit zorgt voor inkomsten van boven een ton per jaar, waar hij naar eigen zeggen erg tevreden over is.
We hopen in ieder geval dat de televisiemaker nog lang te zien zal zijn op de buis, met zijn spraakmakende en spectaculaire programma’s.