Van hitsige affaires tot bittere vechtscheidingen: de exen van Patty Brard

BN'ers
door Lois
zondag, 05 mei 2024 om 15:30
patty brard
Je zou het bijna vergeten, maar Patty Brard en presentator Ron Brandsteder waren ooit een setje. Hun huwelijk duurde echter niet lang. Ze trouwden in juni 1979 en gingen een jaar later - in juli 1980 - alweer uit elkaar.

Patty Brard vriend

In het verleden kende Patty Brard een liefdesleven, dat nu opnieuw wordt belicht door middel van de serie PATTY. Een van haar vroegere partners was presentator Ron Brandsteder, met wie ze in juni 1979 in het huwelijksbootje stapte, om slechts een jaar later, in juli 1980, weer uit elkaar te gaan. De vertolking van Ron in de serie door acteur Chris Peters heeft echter gemengde gevoelens opgeroepen bij de voormalige echtgenoot, die zijn betrokkenheid met een knipoog beschouwt: "Het is een eer... Maar eerlijk gezegd, als ik in twee afleveringen zit, dan zijn dat er al twee te lang."

Ron

In de serie PATTY kruipt acteur Chris Peters in de huid van Ron. Ron zelf zei daarover eerder tegen Veronica Superguide: “Het is een eer. Ik bedoel maar, die serie gaat natuurlijk over mij: ‘The greatest lover’”. Hiermee hint hij naar de hit van meidengroep Luv’, waar Patty deel van uitmaakte. Dit nummer zou over hem gaan. Hij vervolgde: “Maar eerlijk, als ik in twee afleveringen zit, dan zijn dat er al twee te lang. Ik vind het allemaal niet zo interessant. Ik ben gewend van Patty dat ze de waarheid geweld aandoet. En dat doet ze ten koste van een ander en ter glorie van zichzelf.” Ai...

Carlo Nassi

Na Ron verloor Patty haar hart aan de Italiaanse zakenman Carlo Nassi. Hij is een schatrijke erfgenaam van de familie Agnelli, de dynastie achter autofabrikant Fiat. Patty en Nassi kregen in 1983 samen één dochter: Priscilla.
Uiteindelijk bleek Patty’s schijnbare droomleven toch niet zo geweldig als het van de buitenkant leek. In haar biografie schrijft de showbizzdiva dat ze het gevoel kreeg dat ze ‘naar feestjes en dinertjes werd meegenomen, louter en alleen als opvulling’. ‘Vanaf mijn jongste jeugd was ik altijd maar onderweg. Nu was ik ouder, ik had een kind en toch ging het zigeunerbestaan door’, zo is te lezen. Zij en Nassi scheidden in 1989. Patty en dochter Priscilla verhuisden naar het appartement aan de Prinsengracht. Hoewel moeder en dochter nu weer een sterke band hebben, was dat ooit wel anders. Ze hadden tien jaar geen contact.

René Muthert

Patty’s derde huwelijk, dat met muzikant René Muthert, is misschien wel het meest turbulent te noemen. In de realityserie Patty’s Posse zagen we hoe Patty destijds te maken had met de dood van haar ex-partner Eric Peute en een faillisement. Patty trouwde vervolgens met René, maar van een gelukkig huwelijk was absoluut geen sprake. Eerder zei Patty daarover tegen Story: “Dit huwelijk heb ik echt nooit als een huwelijk beschouwd. Ik trouwde met hem voor het plaatje. We zaten middenin opnames van Patty’s Posse en de producer vond het leuk als we elkaar in Las Vegas het jawoord zouden geven. Ik dacht dat we alleen maar voor de camera trouwden.”
In de serie was vervolgens te zien hoe de twee slaande ruzies hadden en tijdens het uitgaan naar de drank grepen. Vijf jaar na hun bruiloft ondertekenden de twee hun scheidingspapieren, al was het gedoe onderling toen nog niet over. Patty beschuldigde René er rondom hun scheiding van dat hij haar grote sommen geld afhandig had gemaakt, waarna hij van het toneel verdween.
René is niet te spreken over de nieuwe serie en heeft geen goed woord voor Patty over. Aan Story vertelde hij: “Ik schrok me rot toen mijn vrouw op tv zag dat er een dramaserie over het leven van Patty werd aangekondigd. Gaan we nu weer van voren af aan beginnen?, dacht ik. Zoals ik het nu begrijp, gaat mijn leven met Patty wederom gedramatiseerd worden. Ik ben daar niet blij mee. Mijn huwelijk met Patty behoort tot het verleden.”
Net als Ron aangaf, is volgens René in de serie alles behalve de waarheid te zien. “Ik weet niet wat er allemaal is afgesproken en hoe het in beeld zal worden gebracht, maar wat er ook gedramatiseerd wordt: de waarheid is anders. En de waarheid is niet in het voordeel van Patty, dat weet ze zelf ook. Alle beschuldigingen die Patty destijds heeft gedaan, zijn weerlegd. Maar daar hoor je nooit iemand over.”