Thijs Römer

BN'ers
door Sophiewoensdag, 21 september 2022 om 11:05
realitylogo
Thijs Römer is geboren op 26 juli 1978 in Amsterdam. Hij is een Nederland acteur, scenarioschrijver en producent. Hij is bekend van zijn successen, maar ook zeker van zijn schandalen.
Bekend geworden
Thijs Römer is bekend geworden door zijn rollen in verschillende films, series en theaterstukken. Hij begon in het theater toen hij zijn eerste rollen speelde in De Zeven Deugden: Doolhof en Orestes. In 2002 richtte hij met een aantal anderen het theatergezelschap Annette Speelt op.
Verder speelde hij in de serie Nieuwe buren en Keizersvrouwen . Ook was hij in films van Theo van Gogh te zien: Cool! en 06/05.
Voor die laatste ontving hij de Gouden Kalf voor Beste Acteur.
Privéleven
De acteur Thijs Römer groeide op in een familie met bekende namen. Zijn opa was Piet Römer, vader Peter Römer, zus Nienke Römer en neef Paul Römer.
In 2006 trouwde hij met collega Katja Schuurman. Hij leerde haar kennen op de set van de tv-serie Medea. Zowel Thijs als Katja droegen de dubbele achternaam Römer-Schuurman, samen kregen zij een dochter.
Echter scheidden de twee in februari 2015 van elkaar. Thijs Römer hertrouwde in 2019 met balletdanseres Igone de Jongh.
Grootste schandalen
Na de schokkende onthullingen die gedaan zijn door BOOS rondomThe Voice of Holland, kwamen er veel andere verhalen naar buiten omtrent grensoverschrijdend gedrag. Zo ook het verhaal van Thijs Römer en een 20-jarige dame die aangifte tegen de acteur deed wegens seksueel grensoverschrijdend gedrag. Dit zou plaats hebben gevonden op het moment dat zij veertien jaar oud was. Thijs beweert echter dat dit verhaal niet waar is.
Hierna zijn er meerdere vrouwen geweest die aangifte gedaan zouden hebben tegen de acteur. Het Openbaar Ministerie doet een onderzoek, maar kunnen nog niet stellen dat Thijs een verdachte is in de zaak. Het is nog niet bekend of Thijs wordt vervolgd.