Tweede huis voor Rachel Hazes: wéér voor de rechter

BN'ers
door Noor
woensdag, 08 maart 2023 om 14:12
ontwerp zonder titel 137
Na de rechtszaak is het Rachel en Marieke niet gelukt om tot een oplossing te komen. Dat laat een woordvoerder van het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden desgevraagd weten aan het ANP. Rachel heeft gezien dat er nog ergens geld te halen is en eist een fors bedrag vanwege een vermeende huurschuld.
rachel 63edf16c4efcc 3

Probleem en oplossing

Rachel beweerd dat haar oud-zakenpartner 15 maanden lang niet de huur heeft betaald aan haar. Marieke woonde namelijk in een pand waar Rachel de eigenaar van was, volgens Bernard Tomlow, die de woordvoering van Van Beek doet. Mama Hazes heeft al eerder gevorderd om überhaupt de huurovereenkomst op te zeggen, maar dit wees de rechter in 2020 af. Op 15 februari stonden de twee oog in oog met elkaar tijdens de rechtszaak in het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden. Het hof gaf de twee vrouwen tot dinsdag de gelegenheid om samen tot een oplossing te komen. "De partijen hebben bericht dat er geen oplossing is bereikt en het hof gevraagd om arrest te wijzen. Dat wil zeggen dat het Gerechtshof uitspraak doet", laat de woordvoerder weten.

Andere rechtszaken

Rachel en Marieke zijn ook nog betrokken bij een andere zaak. In 2016 heeft Rachel erg met zichzelf in de knoop gezeten, ze had die tijd een zware inzinking. Ze heeft Van Beek, Israël en Roxeanne aangesteld als gevolmachtigden. De drie zou misbruik hebben gemaakt van die volmacht volgens Royce de Vries, die Rachel ook in deze zaak bijstaat.

In hoger beroep

De rechtbank in Amsterdam besloot oktober vorig jaar dat Rachel de drie alleen mag horen over een factuur van een coachingsprogramma van 24.000 euro. Rachel was het hier niet mee eens en is in hoger beroep gegaan. Ze wil Van Beek, Israël en haar dochter Rox over meer zaken horen.