Zo zag Alberto Stegeman er vroeger uit

BN'ers
door Lois
zondag, 05 mei 2024 om 9:30
alberto stegeman
Fantastische vriendin en kinderen, lekker huis, goede gezondheid, mooie carrière... Alberto Stegeman. Hij is een Nederlandse journalist en presentator en presenteert op dit moment Stegeman Op De Bres. Verder is Alberto onder meer bekend van Undercover in Nederland, Undercover Achter Tralies, Red Mijn Vakantie, Onopgeloste zaken en de Confrontatie.

Achter de schermen

Alberto Stegeman is weer bezig met iets nieuws. Naast het oplossen van de problemen van anderen, werkt hij aan zijn tweede boek. In zijn nieuwe werk schrijft hij over zijn jeugd, zijn twijfels en over "bizarre momenten" uit zijn carrière. Het boek komt in mei volgend jaar uit, deelt de programmamaker op Instagram. Stegeman bracht negentien jaar geleden ook al een boek uit: Undercover in Nederland. In dit boek gaf hij een kijkje achter de schermen van zijn programma. 
In mei keert hij terug met een nieuw seizoen vol onthullingen in programma Undercover in Nederland. En als Stegeman weer met zulke spectaculaire zaken aansnijdt als vorig jaar, dan staat ons heel wat te wachten.

'Sadisten'

In een eerdere aflevering van Undercover in Nederland laat Alberto in een tweeluik zien hoe verschrikkelijk de bewoners worden behandeld op de Groningse zorgboerderij door het personeel. Het is daar normaal om ze te mishandelen, lijfstraffen te geven, en te vernederen. Alberto beschrijft de medewerkers als'sadisten' in Jinek. "De slachtoffers zijn weerloos. Een aantal van hen kan niet praten. Ze zitten in een rolstoel. Op het moment dat je de hele dag getreiterd, gepest, vernederd en mishandeld wordt en zij willen daar wat van zeggen, dan maken ze geluid. En als ze geluid maken, dan worden ze weer gestraft. En dit heeft jaren geduurd." De boerderij is nu gelukkig gesloten en de bewoners worden ergens anders verzorgd. Er zijn zes medewerkers opgepakt en er loopt een onderzoek wat ze nog moeten afwachten. 

Alberto Stegeman vroeger

Onlangs plaatste Alberto Stegeman een foto uit zijn vroegere jaren op Instagram, bij de post schreef hij: "Dit lijkt wel AI, maar is toch echt een foto van 3 augustus 2008 #throwback." Reacties stroomde binnen: "Geen spat veranderd" , "Alberto de schrik van alle criminelen" en "Persoonlijk vind ik dit een van je betere vermommingen."