Zo is Danny de Munk bekend geworden

BN'ers
door Nienke
zaterdag, 27 april 2024 om 11:00
realitynl 33
Danny de Munk is een ras-Amsterdammer die thuis hoort in de showbizzwereldje van Nederland. Hij zingt tijdens grote shows, concerten en neemt regelmatig deel aan bekende programma's. Waardoor is Danny zo bekend geworden?

Danny de Munk

De ras-Amsterdammer is geboren en opgegroeid in de Amsterdamse Straatliedenbuurt en is later samen met zijn ouders, verhuisd naar Purmerend. Danny werd op twaalfjarige leeftijd in 1982 uitgekozen om de hoofdrol te gaan spelen in de speelfilm Ciske de Rat. Hierdoor is Danny's bekendheid door het dak geschoten! Het introductie nummer van de film 'Ik voel me zo verdomd alleen' werd door Danny gezonden. Dit is een nummer 1-hit in Nederland geworden! Aan het eind van 1984 bleek het de bestverkochte single van het jaar te zijn. En dit heeft Danny allemaal bereikt op twaalfjarige leeftijd, indrukwekkend! 

Toon gezet

Je kan er vanuit gaan dat als je een nummer 1-hit van Nederland bent geworden op zo'n jonge leeftijd, dat de toon van je toekomstige carrière wel redelijk gezet is. In 1991 zong hij de titelsong van de Nederlandse comedyserie Vrienden voor het leven. Danny heeft ook nog in andere theatershows gespeeld en zelfs in bioscoopfilms. In 2007 vierde hij zelfs zijn 25-jarig jubileum als artiest en had hij een uitverkochte Ahoy Rotterdam op zijn naam staan! Danny is ook te zien op televisie, zo heeft hij een eigen realitysoap onder de titel Danny & Jenny de Munk. Hij vertaalde de rol van Jezus in De Passion, was panellid van I Can Nee Your Voice en was dragqueen in Make Up Your Mind! De echte kwaliteiten zitten in zijn zangcarrière, zo was hij vaker gast artiest bij de Toppers, samen met Gerard Joling en zong mee bij Holland Zingt Hazes samen met André Hazes. Je begrijpt natuurlijk wel dat Danny niet 'zomaar' een bedragje vraagt voor een optreden. Met zo'n repertoire is dat wel te begrijpen!