Zo zag Dries Roelvink er vroeger uit

BN'ers
door Nienke
zaterdag, 30 maart 2024 om 15:30
realitynl 100
Dries Roelvink kunnen we kennen van onder andere dat éne reclamespotje met die gele zwembroek. Hij heeft niet alleen de Loden Leeuw gewonnen voor 'irritantste BN'er' maar hij verschijnt ook regelmatig op de buis samen met zijn zoons. Benieuwd naar hoe Dries er vroeger uit zag? Wij hebben een paar foto's uit de oude doos gevonden!

Dries Roelvink

Dries is opgegroeid in de Jordaan in Amsterdam. Zijn moeder Alie maakte in de jaren '60 veel platen met onder anderen Willy Alberti en Johnny Jordaan. De vader van Dries genaamd Dries sr. was destijds voetbaltrainer van de Amsterdamse club Herenmarkt.
Dries wilde graag in de voetsporen van zijn vader treden, zo tekende Dries toen hij achttien jaar oud was, een driejarig profcontract bij FC Amsterdam. Dries vond het erg leuk om na en tijdens de wedstrijden te zingen. Hierdoor besloot hij om mee te doen aan een talentenjacht in Amsterdam.

Carrière

Deze talentenjacht won Dries en niet veel later kwam hij terecht in het Nederlandse showbizz wereldje als entertainer en volkszanger. Hierdoor heeft Dries een aardig vermogen kunnen opbouwen! In 2007 was Roelvink te zien in een reclamespot voor de ANWB. In deze reclame droeg hij een knalgele zwembroek. Naar aanleiding van de filmpjes werd Dries genomineerd voor een Loden Leeuw in de categorie "irritantste BN'er". Hij eindigde als tweede. Dries heeft samen met zijn zoons een goedbekeken realityserie genaamd de Roelvinkjes op Videoland! Zo kondigde het stel onlangs dat ze bezig zijn met het maken van een comeback: er komt een nieuw seizoen!

Privéleven

Naast het drukke leventje in de showbizz, is Dries ook getrouwd en vader. Zo kreeg Dries uit een eerder huwelijk een dochter genaamd Peggy. Zij blijft liever uit de schijnwerpers omdat het contact in haar jeugd erg is verwaterd met haar vader. Uit zijn tweede huwelijk met Luciënne kreeg hij twee zoons genaamd Dave en Donny. Dit huwelijk is uiteindelijk gestrand maar inmiddels is hij al 10 jaar gelukkig getrouwd met Honoria! Honoria is ook te zien in de serie de Roelvinkjes en blijft ze zeker niet achter de schermen!