Zo zag Joost Klein er vroeger uit

BN'ers
door Nienke
zaterdag, 04 mei 2024 om 9:30
joost klein
Joost Klein mag dit jaar Nederland vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival in Zweden. Maar hoe zag Joost er vroeger uit? Hier een paar jeugdfoto's van Joost!

Joost Klein

Joost Klein, bekend van zijn nummer 1-hit Friensenjung, groeide op in Britsum, een klein dorpje in Friesland. Joost heeft gestudeerd bij het Stedelijk Gymnasium in Leeuwarden. Joost heeft jonge leeftijd zijn ouders verloren. Onverslagen begon Joost op 10-jarige leeftijd een YouTube kanaal genaamd EenhoornJoost.  De video's die Klein op zijn kanaal zette, varieerde van sketches tot minidocu's en hij had een groot bereik. In 2015 had Joost ruim 50.000 abonnees. Een jaar later is Joost uitgenodigd voor het televisieprogramma RTL Late Night waarin hij is uitgeroepen tot een YouTube-talent.

Muzikale ambities

Maar Joost hield het niet alleen bij YouTube en wilde zijn interesses verbreden. Zo begon hij in 2016 met de start van zijn muziekcarrière. En dat is hem aardig gelukt! Op dit moment heeft Joost zo'n 239.000 abonnees op YouTube. Daar is het niet bij gebleven, want op Instagram heeft hij 40.000 volgers en op TikTok heeft Klein zo'n half miljoen volgers! Joost heeft niet alleen veel bereik in Nederland, maar ook heeft hij veel fans én optredens in Duitsland, België en Zwitserland. Zo treedt Joost vaker op bij grote festivals in Nederland zoals Lowlands en Pinkpop. Afgelopen november gaf Joost twee uitverkochte concerten in AFAS Live in Amsterdam. Maar ook in België stond hij in een show in een uitverkochte Lotto Arena in Antwerpen. Afgelopen zomer scoorde Joost een nummer 1-hit met Friesenjung. Het nummer was een hit in landen onder meer: Zwitserland, Duitsland en Oostenrijk. Het nummer heeft 100 miljoen wereldwijde streams behaald. Friesenjung is in Duitsland bij de 1Live Krone Radio Awards bekroond met "Beste Song" Het nummer heeft ook bereik in Oekraïne en Italië. Joost mag Nederland vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival.
Joost noemt zichzelf een muzikant, schrijver en kunstenaar. Hij experimenteert met verschillende kledingstijlen en blaast fans omver met zijn opvallende looks. Maar ondertussen zijn we wel benieuwd hoe Joost er vroeger vóór zijn carrière eruit zag. Hieronder zijn de foto's te bekijken!