Zo zag Lil' Kleine er vroeger uit

BN'ers
door Nienke
maandag, 01 april 2024 om 14:00
realitynl 81
Lil' Kleine is inmiddels niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziekindustrie. Zo heeft hij vele hits op zijn naam staan, maar heeft hij ook roerige tijden achter de rug. Zijn carrière begon al op jonge leeftijd en dit is niet meer veranderd! Zo zag Lil' Kleine er vroeger uit.

Lil' Kleine

Lil' Kleine is de artiestennaam van Jorik Scholten. Hij is bekend als Nederlands muzikant en acteur. Tijdens zijn deelname aan het programma Ali B op volle toeren voerde Scholten een nummer op met Danny de Munk, dat in de Single Top 100 terecht kwam.
Hij spendeerde veel tijd aan dansen en acteren en bereikte hier veel mensen mee in de Nederlandse televisieshow 'Praatjesmakers'. Destijds sprak Jorik over zijn ambities en dromen en deze zijn grotendeels al uitgekomen. Jorik is opgegroeid in Amsterdam en zijn accent is dan ook een kenmerk die de rapper met zich meedraagt. Jorik is op zevenjarige leeftijd na de scheiding van zijn ouders, bij zijn vader gaan wonen.

New Wave

In 2015 scoorde Lil' Kleine samen met Ronnie Flex een grote hit met het nummer 'drank en drugs'. Zo hebben de nummers van Jorik vaker controversiële teksten. Hij heeft met andere rappers onder het label Top Notch samengewerkt en daar kwam het lang verwachte album 'New Wave' uit. Later heeft Jorik nog vele prijzen weten te bemachtigen met zijn albums. Zo heeft Jorik een record op zijn naam staan door het album 'Jongen van de Straat'. Dit is het meest beluisterde album binnen 24 uur in Nederland.

Privéleven

Jorik kreeg in 2017 een relatie met Jaimie Vaes en in 2018 waren ze zelfs verloofd. In 2019 verwelkomde ze hun zoontje Lío Zion Vaes, maar in 2022 gingen ze uit elkaar. Zo ging het al heel snel mis tussen de twee en ontstonden er ruzies en is het zelfs zo ver gekomen dat Jaimie is mishandeld. Jorik mocht eigenlijk zijn zoontje niet zien, maar nu is er een omgangsregeling waardoor vader en zoon elkaar wel kunnen zien. Inmiddels heeft Jorik zelfs een eigen documentaire uitgebracht op Videoland. Hierbij geeft hij een kijkje in zijn leven over zijn verslaving, band met zijn moeder, Jaimie Vaes en nog veel meer problemen waar de rapper mee kampt.
Jorik heeft altijd de nieuwste looks en bezit zelfs een eigen kledinglijn genaamd "Jorik". Benieuwd hoe Lil' Kleine er vroeger uit zag? Hieronder een foto uit zijn jeugd.