Zo zag Matthijs van Nieuwkerk er vroeger uit!

BN'ers
door Nienke
zaterdag, 20 april 2024 om 15:30
realitynl 16
Matthijs van Nieuwkerk is al zo'n twintig jaar te zien op de Nederlandse televisie. Zo draait hij al heel wat jaren mee in de mediawereld en was hij jarenlang de presentator van De Wereld Draait Door. Benieuwd hoe Matthijs er vroeger uitzag?

Matthijs van Nieuwkerk 

Matthijs van Nieuwkerk begon zijn journalistieke carrière bij de avondkrant van Het Parool waarbij hij vooral mensen in de sport interviewde. Later ging hij voornamelijk schrijvers interviewen om de literatuur pagina te vernieuwen. In 1988 was Matthijs de redacteur bij de kunstredactie van dit dagblad. In 2003 ging Matthijs in plaats van achter de schermen, voor de schermen werken! In de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen van januari 2003 presenteerde hij het politieke tv-programma Nederland Kiest. In 2005 is Matthijs begonnen met het presenteren van De Wereld Draait Door, de meeste mensen zullen hem hier ook van kennen. In 2007 won hij met DWDD de Gouden Televizier-Ring.

Misstanden

In november 2022 is er een artikel van De Volkskrant verschenen over de sociale onveiligheid voor medewerkers van het programma DWDD waarbinnen Matthijs een sleutelrol zou hebben gespeeld. Zoals dat gaat in de journalistiek is er ruimte voor wederhoor, maar Matthijs zou niet goed genoeg op het probleem ingegaan zijn. Zo overspoelde het aan kritiek voor Matthijs, grote namen zoals Chantal Janzen, Erica Meiland en Arjen Lubach houden het niet geheim wat ze van hem vinden. Matthijs heeft een tijdje uit het televisiewereldje gelegen, maar maakte toch nog een comeback en tekende een contract bij RTL. Na een tijdje bleek Matthijs toch niet zo welkom te zijn bij RTL en pakte hij weer zijn spullen. Onlangs is er een video verspreid over hoe Matthijs zich zou hebben misdragen op de set en veel mensen vinden dit een afgang.

Privé

Matthijs heeft zichzelf afgesloten van social media, zo deelt hij eigenlijk helemaal niks. Wél weten we het reusachtige vermogen van Matthijs en dat hij onlangs in het huwelijksbootje is gestapt. Na al die jaren gewerkt te hebben op televisie, hebben wij een kiekje kunnen vinden van Mathijs in zijn jonge jaren!