Zoveel geld heeft Joost Klein nu al verdiend met Europapa

BN'ers
door Nienke
zaterdag, 09 maart 2024 om 11:00
realitynl 17
Het is nog geen twee weken geleden dat Joost Klein de inzending "Europapa" voor het Eurovisie Songfestival bekend heeft gemaakt. De streams van het nummer is record verbrekend! Maar hoeveel geld levert dit nu op voor Joost?
Het nummer heeft zo'n 9 miljoen streams behaald op Spotify en op YouTube is de videoclip 7,6 miljoen keer bekeken. Het gaat over het nummer "Europapa" waarmee de Fries Joost Klein op het Eurovisie Songfestival gaat optreden.

Europapa

Op donderdag 29 februari is het nummer gepubliceerd en op 1 maart is het al zo'n 1.216.921 keer gestreamd. Op YouTube is de clip in nog geen dag, 2,2 miljoen keer bekeken! Op dit moment is de clip 7,7 miljoen keer bekeken. "Europapa" is het meest gestreamde nummer binnen één dag, is wat een woordvoerder van Spotify bevestigt. Joost verbreekt indirect nog een record van een eerdere Songfestival inzending, namelijk "Arcade" van Duncan Laurence. Het winnende Songfestival liedje behaalde een dag na overwinning in 2019, 1 miljoen streams. Met 176.149 luisteraars brak Joost ook in België een record. Nog nooit is er op één dag, zo vaak een nummer beluisterd.

Gestreamd in andere landen

Het liedje is niet alleen populair in Nederland, maar ook bij onze Oosterburen. In Duitsland is het nummer 9.004.009 keer gestreamd op Spotify. Een dag na lancering stond Joost bovenaan in de hitlijst van België. Het nummer is niet onopgemerkt gebleven voor Noord-Europa. Zo staat "Europapa" in de hitlijsten van Spotify op plek 38 in Estland en in Litouwen op 44.

Joost Klein verdiensten

Het geld loopt gemakkelijk op als je een wereldhit te pakken hebt. Eén stream op Spotify levert € 0,0035 per keer op als het nummer wordt beluisterd. Omdat "Europapa" op dit moment ruim 9 miljoen keer is gestreamd, heeft Joost volgens berekeningen € 31.514 door Spotify verdiend! Op YouTube krijg je € 0,001 per weergave, dan kom je uit op een bedrag van € 7600 euro! De totale inkomsten zijn € 39.114 euro met dit nummer. Dit kan altijd nog oplopen, want het einde is nog niet in zicht.