Zoveel krijgt Monica Geuze voor een post op Instagram

BN'ers
door Nienke
zondag, 03 maart 2024 om 12:28
monica geuze inkomsten instagram
Monica Geuze is een bekende in de mediawereld. Waar haar carrière begon achter de draaitafels van Ronnie Flex, verdient ze nu een hoop geld. Alleen al met het plaatsen van Instagram foto’s kan Monica duizenden euro’s verdienen. Maar hoeveel levert dit nu op?
Monica Geuze is veelzijdig in bijna alles wat ze doet. Zo is Monica te zien als presentatrice in programma’s als De BacheloretteThe Masked Singer en Temptation Island: Love or Leave. Maar het is allemaal begonnen met de draaitafels: Monica was de dj van bekende rapper Ronnie Flex. Destijds begon ze ook met haar vlog carrière op YouTube. Dit was een gouden zet, Monica was binnen no-time een van de grootste vloggers van Nederland!

Nieuwe ambities

Na acht jaar vloggen kondigde Monica in januari 2023 aan dat ze gaat stoppen met het dagelijks vloggen. Inmiddels was ze meer dan een ‘social mediapersoonlijkheid’ en dat zorgde voor veel uitdaging. Gelukkig verdween Monica niet helemaal uit ons beeld en is ze mede-eigenaar van seltzermerk Stëlz. Monica is niet verdwenen van de televisie: ze is steeds vaker te zien als presentatrice in verschillende programma’s. In 2022 sloot Monica een deal met Videoland. Naast haar televisiecarrière maakt Monica iedere week samen met Kan Gorgels een podcast genaamd Geuze en Gorgels en heeft ze een lifestylemerk Sophia Mae opgezet.

Monica Geuze post Instagram

In de jaren dat Monica nog druk aan het vloggen was, haalde ze een jaarsalaris van 120.000 euro binnen. Daarbij verdient ze ook geld aan verschillende sponsoren die ze op haar Instagram promoot. Momenteel heeft Monica 1,4 miljoen volgers op Instagram, en dat zou betekenen dat ze 30.000 euro per post zou verdienen. Een jaarcontract met Videoland kan oplopen tot 200.000 euro, schrijft Story. De podcast die ze op Podimo uitzenden kan volgens mediakenner Rob Goossens 'Een ton per jaar' opleveren. Monica heeft al twee jaar het lifestylemerk Sophia Mae in bezit. Wat is begonnen als geurkaars, is helemaal uitgegroeid tot een imperium van lifestyleproducten. De producten worden verkocht bij o.a. de Bijenkorf. Sophia Mae zou inmiddels 5 miljoen euro waard zijn. Met persoonlijke bezittingen (miljoenenwoning) en een luxe auto in totaal, komt het vermogen van Monica Geuze uit op 7 miljoen euro.