TV-nieuws

Kijkers Chateau Meiland in shock: ‘Wat belachelijk dit!’

chateau meiland shock viezigheid

Van vieze koffie kopjes, tot verbrande broodjes: kijkers van Chateau Meiland hebben gisteravond, met volle verbazing toegekeken hoe de familie Meiland het ontbijt klaarmaakte voor de gasten van Code Rosé.

Martien en Maxime Meiland in de keuken

Omdat de bakker op zondag geen verse broodjes levert moeten Martien Meiland en Maxime Meiland zelf het ontbijt regelen voor de gasten van Code Rosé. Het gaat er niet soepel aan toe in de keuken en de twee maken er een behoorlijk potje van.

Het gaat zelfs zo mis, dat op een gegeven moment het brandalarm afgaat. Wanneer Martien en Maxime eindelijk het brandalarm uit hebben gekregen, willen ze geen enkel risico nemen dat het brandalarm nog een keer afgaat. Kijkers kijken uit eindelijk in volle verbazing toe hoe Martien besluit, om het brandalarm af te plakken met een stukje tape.

Koffieresten in koffiemok

Maar dat is nog niet alles. Kijkers gaan vooral los, om de onsmakelijke gang van zaken in de keuken. Wanneer Martien de broodjes in de oven wilt doen trekt hij geen handschoenen aan en als hij een koffiemok wilt pakken spot hij wat koffieresten in de mok. Hij haalt simpelweg zijn schouders op. “Dat is helemaal niet zo erg“, zegt Martien terwijl hij het vieze kopje aan de kijkers laat zien.

Het is niet de eerste keer dat kijkers zich verbazen over de viezigheid in Code Rosé. Ze gingen eerder al niet netjes met hun nieuwe meubels om, door er met hun vieze kleding op te gaan zitten.

Geen goede reclame voor Code Rosé

Kijkers kunnen niet geloven wat ze zien. “Koffieresten in mok is helemaal niet erg zegt Martien. Pfff”, schrijft iemand op X, het voormalige Twitter. Iemand anders schrijft: “Is dat grappig? Om de broodjes zo in de oven te smijten en zonder handschoenen eruit te halen? Nee!” Het is absoluut geen goede reclame voor Code Rosé. “Je kunt ook normaal broodjes in een oven leggen. Echt belachelijk dit”, vindt een kijker.

Doortrapte actie van Erica Meiland

In de aflevering konden we ook zien hoe Erica Meiland met een oplossing probeert te komen, om Code Rosé open te houden. Ze vraagt het kamermeisje Melissa, of ze wil intrekken in het pension. Melissa reageert twijfelachtig, maar wanneer Erica belooft dat het pension verder wordt opgeknapt, zegt Melissa er over na te gaan denken.

Kijkers vinden het een behoorlijke doortrapte actie van Erica. “Zo zeg, dat meisje als 24 uurs-sloofje binnenhalen onder het mom van ‘dan krijg je een grotere’ woning. Doortrapt zeg Erica”, schrijft een kijker die het kamermeisje probeert te waarschuwen. “Doe het niet meis! Je bent zo je vrije leven kwijt en 24 uur per dag in dienst van Code Rosé.”