Joran van der Sloot krijgt er 18 jaar cel bij

Joran van der Sloot krijgt er 18 jaar cel bij

door Sophie

Last Laatst geüpdatet

Joran van der Sloot zit op dit moment in de gevangenis in Peru. Hij zit hier een gevangenisstraf van 18 jaar uit vanwege de moord op Stephany Flores. Gisteren heeft hij te horen gekregen dat hij er nog 18 jaar cel bij krijgt, vanwege een hele andere zaak.

Smokkelen

Gisteren stond Joran van der Sloot terecht in de rechtbank in Peru omdat hij vanuit de gevangenis in Juliaca, waar hij langere tijd opgesloten zat, op grote schaal verboden middelen liet binnensmokkelen. De verboden middelen werden gesmokkeld door een familielid van een medegevangene via onder andere suikerbieten.

Een cruciale rol in het smokkelcomplot

Volgens de rechtbank speelde Joran van der Sloot een cruciale rol in het smokkelcomplot. Hij verkocht de verboden middelen aan medegevangenen, maar hij stuurde ook pakketten naar het buitenland. Hij zetten een handel op, maar deze liep stuk toen bewakers de route van het smokkelwaar ontdekten.

Vervroegde vrijlating

Joran van der Sloot zit in Peru een celstraf van 28 jaar uit voor de moord op de 21-jarige Stephany Flores Ramírez die in 2010 plaatsvond. In 2012 werd hij in Lima veroordeeld voor de moord. Hij zou een jaar geleden nog mogelijk in aanmerking komen voor een verzoek voor vervroegde vrijlating, mits hij zich goed zou gedragen. Alle kansen op vervroegde vrijlating zijn natuurlijk verkeken na deze veroordeling.

Crime

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk