Strafeis Ali B bekend: 'Onvoorwaardelijke celstraf'

Crime
door Sophie
vrijdag, 14 juni 2024 om 11:42
ali b comeback excuusnummer
Inmiddels zitten we al drie dagen lang al het nieuws te volgen over de rechtszaak van Ali B. De strafeis is nu eindelijk bekend en wij zijn ook heel benieuwd wat jullie hiervan vinden.

Rechtszaak Ali B

De rechtszaak van Ali B is ook vandaag weer te volgen via een liveverslag op RoddelPraat. Er is heel veel gezegd en het valt daar allemaal terug te lezen. De rechtszaak is ook zeker nog niet afgelopen, dus zorg je dat het volgt!
Even kort samengevat: de officier van justitie heeft in elke zaak laten weten dat ze Ali B eigenlijk niet geloven. Hij zet zichzelf neer als het slachtoffer en wil de slachtoffers onbetrouwbaar laten lijken. Hij toont ook geen enkele vorm van spijt, maar probeert constant zijn eigen hachje te redden.

Strafeis Ali B

In de twee aanrandingen en twee verkrachtingen, vindt het Openbaar Ministerie dat er genoeg bewijs is aangeleverd en dat de verhalen bewezen lijken.
Verder hebben ze rekening gehouden met bepaalde omstandigheden, zoals de straf die Ali eigenlijk al in ondergaan de afgelopen twee jaar. Ze hebben dan ook besloten om een straf te eisen van drie jaar onvoorwaardelijke gevangenisstraf voor de twee aanrandingen en twee verkrachtingen in 2014 en 2018.