Uitspraak Thijs Römer: 'Straf is beter dan ik had kunnen hopen'

Crime
door Tika
dinsdag, 08 augustus 2023 om 15:30
uitspraak thijs romer straf is beter dan ik had kunnen hopen 1
Twee weken geleden kwam de zaak tegen de drie online zedendelicten tegen Thijs Römer voor. Vandaag heeft de rechter uitspraak gedaan en weten wat voor straf de acteur krijgt.

Zedendelicten zaak Thijs Römer

Het is precies twee weken geleden toen de zaak tegen Thijs Römer voor kwam. Het betreft drie online zedendelicten die tussen 2015-2017 plaatsvonden. Zijn slachtoffers waren meisjes van tussen de veertien en zestien jaar. Terwijl hij zelf eind dertig was had hij ongepast contact met de meisjes. Met zijn vieren zaten ze in een groepschat waarin Thijs niet alleen foto's van zichzelf stuurde, maar ook de meiden om foto's en filmpjes vroeg. Naar eigen zeggen was hij hun 'mentor'.

Schadevergoeding

Tijdens de zitting spraken twee van de drie meisjes, die inmiddels volwassen zijn, over hun ervaringen met de acteur. Het derde slachtoffer liet haar advocaat namens haar spreken. Ze eiste alle drie een schadevergoeding van ongeveer 5.000 euro en kosten die de psycholoog dekken. De officier van justitie had hem 240 uur werkstraf, 90 dagen cel waarvan 89 voorwaardelijk met een proeftijd van een jaar en moet hij verplicht onder behandeling bij De Waag.

Grens over gegaan

Inmiddels zijn we twee weken verder en heeft de rechter vandaag uitspraak gedaan. Thijs was hier overigens niet bij. "Ze dragen verder bij dat ze niet alles hebben afgeschoven op verdachte, maar ook open en eerlijk hebben verklaard dat ze fan waren van verdachte, gevoelens voor hem hadden en hebben verklaard over het eigen aandeel erin”, zei de rechter over de slachtoffers. Er is dus genoeg bewijs en daarnaast gaf Thijs ook de grens over zijn te gaan.

Straf

De ex-acteur – zo kunnen we hem inmiddels wel noemen
– heeft te horen gekregen dat hij een werkstraf van 240 uur moet voltooien en een gevangenisstraf van drie maanden, waarvan twee voorwaardelijk zijn. De slachtoffers voelen zich gehoord en zijn gelukkig met zijn straf. "We worden geloofd in woorden, maar nu is het ook bewezen door de rechtbank"
, zegt één van hen. Volgens haar is de straf beter dan ze had kunnen hopen.