TV-nieuws

De angst bij GTST is groot: `Minder onschuldige dingen die ik aanranding noem`

gtst

We deelden al eerder dat Goede Tijden, Slechte Tijden een zelfde schandaal tegemoet gaat als The Voice of Holland. Het roddelkanaal JuiceChannel heeft een lopend onderzoek naar hoe het er achter de schermen aan toe gaat bij het programma. Daar kwamen nogal wat eigenaardige resultaten uit die veel weg hebben van de situatie bij The Voice of Holland. Tim Hofman, lees je mee?

Ongewenste berichten door een productiemedewerker

Het roddelkanaal JuiceChannel kwam begin vorige maand met het verhaal van een productiemedewerker die ongewenste berichten stuurde naar jonge stagiaires via Instagram. Volgens hen heerst er een soort angst waarin mensen het moeilijk vonden om hun verhaal te delen. Ze spraken een oud medewerker die wat meer te vertellen heeft.

Minder onschuldige verhalen

JuiceChannel kwam in contact met een ander persoon, deze duiden ze aan als ‘bron’. Deze bron heeft jaren bij Goede Tijden, Slechte Tijden gewerkt en doet aan het roddelkanaal haar verhaal. Er zijn gelijksoortige verhalen zoals die hierboven en het gaat over mannen in verschillende functies. Het zou gaan om minder onschuldige verhalen die zelfs onder aanranding zouden vallen.

De verhalen die worden vertelt zijn niet de verhalen van de bron zelf. De dames die er werken zijn vaak vrij jong en het is vaak hun eerste productie. Veel van deze dames zijn jong en beïnvloedbaar en hier wordt vaak misbruik van gemaakt.

Het is media eigen (hoe triest ook)

De personen achter JuiceChannel stellen de bron de vraag of er wel eens opmerkingen naar haar werden gemaakt. “Zijn er dan wel eens opmerkingen richting jou gemaakt waarvan je dacht oei als dit bij een jonger meisje was” De bron geeft aan dat dit op de lopende band gebeurde en dat dit wel een beetje ‘media eigen’ is, hoe triest het ook is. Het is wel een stapje erger dan alleen het krijgen van een dikke huid.

Deze mannen zijn vergelijkbaar met de situatie bij The Voice of Holland

De bron vertelt aan JuiceChannel informatie over twee regisseurs die nog steeds werkzaam zouden zijn bij de serie. Ze zouden misbruik maken van hun machtspositie, zoals er ook bij The Voice of Holland gebeurde. Ze proberen door onder andere complimentjes de vrouwen het bed in te krijgen. De mannen laten deze dames zich speciaal voelen, terwijl de meiden tegen hen opkijken. Op het moment dat het ‘plan’ is gelukt en de dames met hen naar bed zijn gegaan, wordt je vervolgens uitgelachen en neergezet als ‘zo’n vrouw die er is ingetrapt’.

De bron denkt ook dat de vrouwen er mee in gaan omdat deze mannen een bepaalde positie hebben binnen de serie. “Ik denk wel dat hun charmes veel meer indruk maken omdat ze die positie hebben en meiden zich gevleid voelen.”

Een korte samenvatting vanuit de bron: “Invloedrijke mannen tussen de 40 en 55 die het (hun machtspositie) gebruiken om jonge meisjes te verleiden die net in de mediawereld komen kijken. Die meiden zijn ervan onder de indruk, naïef en gaan er in mee.”

Via een interne bron heeft het roddelkanaal gehoord dat Endemol heeft besloten niet te reageren op de verhalen over Goede Tijden, Slechte Tijden.