TV-nieuws

De Bachelor / De Bachelorette

Vanuit Amerika overgevlogen maakten wij in 2003 kennis met De Bachelor. In dit programma gaat een vrijgezelle man (of vrouw), de zogeheten Bachelor (of Bachelorette), een keuze maken uit een aantal dames (of mannen) om de ware liefde te vinden. Bij elke rozenceremonie is het de bedoeling dat de dame die geen ontvangt het programma verlaat.

Seizoenen

Seizoen 1 2003

Het eerste seizoen werd opgenomen in Spanje en werd gepresenteerd door Irene Moors in 2003. Het programma werd onwijs goed bekeken, echter was het op het gebied van liefde ná het programma pas raak. Ondertussen is hij al 17 jaar samen met zijn huidige partner en hebben ze twee kinderen.

Bachelor: Roderick Hilhorst

Presentator: Irene Moors

Seizoen 2 2004

Ondanks het grote succes van de Bachelor op RTL4, werd het programma een jaar later toch naar Yorin verplaatst. Het was de beurt aan Peter Paul Hollink om in Zuid-Afrika de liefde te gaan vinden. Echter was er veel opspraak over zijn deelname, aangezien hij een vaste gast bij een Rotterdamse gaybar bleek te zijn. Hoe het uiteindelijk nu gaat in de liefde daar komen we maar niet achter. Hij blijft het liefst onder de radar.

Bachelor: Peter Paul Hollink

Presentator: Rik Luijcx

Seizoen 3 2011

We hebben De Bachelor een aantal jaar moeten missen. Want na seizoen 2 in 2004 kwam er pas in 2011 een nieuw seizoen. De reden hiervoor is niet direct duidelijk. Het programma was in 2011 opnieuw te zien op RTL4 met dit keer liefdespresentator Robert ten Brink. De Bachelor van dat jaar Lars Vreugdenhil koos in de finale op Curaçao voor Karin, maar deze vlam werd al snel gedoofd. In 2017 liet hij in de ochtendshow van Radio 10 weten dat hij wederom een single man is, maar dit keer met twee kinderen. Of hij anno 2022 in een relatie zit is niet duidelijk.

Bachelor: Lars Vreugdenhil

Presentator: Robert ten Brink

Seizoen 4 2012

Na het derde seizoen hebben we niet lang hoeven te wachten op het vierde seizoen. Deze verscheen, dit keer op Net5, in 2012 al. Het seizoen vond plaats in Suriname, maar dit keer zonder presentator. Wat hiervoor de reden is, is ook niet helemaal duidelijk. Rutger Vlaming, de Bachelor van het vierde seizoen, hield geen liefde over aan het programma. Als we zijn Instagram mogen geloven is hij nu al een lange tijd gelukkig in de liefde met Marit Meijer.

Bachelor: Rutger Vlaming

Presentator: Geen

Seizoen 5 2017

Toen was het weer een aantal jaren wachten op De Bachelor, maar het programma keerde in 2017 wederom terug op Net5. Wederom was er geen presentator aanwezig, maar gelukkig wel een Bachelor. Op het Griekse eiland Skyros ging Robbert Jonkheer op zoek naar de ware liefde. Hij vond de liefde niet in het programma zelf, maar uiteindelijk wel bij Miss Nederland Julia Sinning. Die naam wil je misschien nog eventjes onthouden, want die ga je nog wel terug zien.

Seizoen 1 2020 De Bachelorette

In 2020 kregen we even een break van de mannelijke Bachelors. Zij leken geen succes te boeken in het programma, dus lieten de programmamakers een vrouw aan het roer staan. Gaby Blaaser was de gelukkige om de liefde te vinden in Zuid-Afrika. Dit keer werd het seizoen afgesloten met een aflevering die vier maanden na de andere opnames werd opgenomen. Dit werd de reünie-aflevering om te kijken of de Bachelorette de ware liefde heeft gevonden. Echter mag Gaby zichzelf ondertussen weer een Bachelorette noemen, want de liefde vond ze tijdens het programma niet.

Bachelorette: Gaby Blaaser

Presentator: Rick Brandsteder

Seizoen 6 2021

Het programma werd opnieuw uitgezonden in 2021 waarbij het ineens wederom razend populair werd. Dit keer was het verrassend genoeg Tony Junior die opzoek ging naar de ware liefde. Kijkers wachtten met smacht op de finale om te zien met wie Tony Junior Kroatië zou verlaten en dit deed hij uiteindelijk met: Julia Sinning! Herken je de naam nog? Dit is inderdaad de huidige vriendin van Bachelor-voorganger Robbert Jonkheer. Dan weten we dus ook of de liefde tussen Tony Junior en Julia stand heeft gehouden: nope! Wel bleek bij de reünie-aflevering dat Tony het met verschillende kandidaten nog erg gezellig had gehad na afloop van het programma.

Bachelor: Tony Junior

Presentator: Rick Brandsteder

Seizoen 7 2022

Het is alweer eventjes geleden, maar we kunnen ons de Bachelor met STUKTV’s Thomas van der Vlugt nog maar al te goed herinneren. Hij ging goed met de dames om en bouwde een bang met veel van hen op. Hij leek écht de perfecte Bachelor. In de finale moest hij kiezen tussen Maureen en Merel en tot op het laatste moment was het razend spannend. De plottwist kwam toen hij in zijn speech tegen Maureen voor haar leek te gaan kiezen, maar uiteindelijk toch voor Merel koos. Thomas en Merel leken het perfecte koppel en tijdens de reünie-aflevering waren zij ook nog steeds erg gelukkig samen. Echter kwamen er heel wat roddels voorbij over dat Thomas toch niet zo trouw zou zijn aan Merel, maar of dat waar is is de grote vraag. Wel hebben de twee bekend gemaakt op social media dat ze definitief uit elkaar zijn.

Bachelor: Thomas van der Vlugt

Presentator: Rick Brandsteder

Fragmenten

Een voorproefje van de reünie-aflevering van de Bachelor met Thomas van der Vlugt:

De break-up van Julia en Tony Junior:

Het break-up bericht van Thomas naar Merel:

De Bachelor / De Bachelorette