BN'ers

Dit is het vermogen van Eva Jinek

Eva Jinek is geboren in de Verenigde Staten, maar nu niet meer weg te denken op de Nederlandse televisie. Ze begon haar carrière als nieuwslezer en heeft nu al lange tijd haar eigen talkshow Jinek. Hoe veel zou ze hier eigenlijk wel niet mee verdienen en wat is haar vermogen?

Wie is Eva Jinek

Eva Jinek is geboren in de Verenigde Staten, haar ouders komen oorspronkelijk uit Tsjechië. Haar ouders hebben altijd al gewild dat Eva en haar broer zouden opgroeien in Nederland. Op haar elfde besloten haar ouders de grote stap te maken en verhuisde met haar hele familie naar ons kleine landje. In 2008 begon ze als nieuwslezer bij de NOS. Ze deed het blijkbaar erg goed, want in 2013 kreeg ze haar eigen talkshow bij de omroep. Haar show werd in 2022 overgenomen door RTL. Dit is niet het enige, want ze heeft ook nog haar eigen platform evajinek.nl. Die heeft ze speciaal gemaakt voor werkende vrouwen, wat een groot succes is. Per maand heeft de site maar liefst 200.000 bezoekers. Dit alles bij elkaar zou toch al heel wat op hebben geleverd zou je zeggen.

Haar vermogen 

De overstap naar RTL in 2022 heeft ook een zeer positief effect gehad op haar salaris. Bij omroep NPO bestaat een salarisplafond en RTL heeft deze zeker niet. Ook al is het niet precies duidelijk wat ze met haar eigen talkshow verdient, zal dat waarschijnlijk wel een veelvoud zijn van haar salaris bij de publieke omroep. Wel weten we wat ze drie jaar terug verdiende bij RTL4. Ze verdiende maar liefst een jaarsalaris van 1,4 miljoen euro. In deze periode waren de kijkcijfers van haar talkshow wel echt enorm, die zijn afgelopen tijd wel een stukje gedaald, dus het zou kunnen dat ze nu wat minder verdient. Het vermogen van Eva Jinek wordt dit jaar in 2023 geschat op 2,5 miljoen euro. Maar daar werkt ze ook wel zeer hard voor.