BN'ers

Dit is het vermogen van Martien Meiland

Martien Meiland, je vindt hem fantastisch, of je heb een hekel aan hem. Samen met zijn familie Erica, Montana en Maxime Meiland is hij bekend geworden door het beginnen van een chateau in Frankrijk. Chateau Meiland werd direct een kijkcijferkanon en het vermogen van Martien steeg keihard.

‘Wat goeeeeed’ heeft Martien Meiland het ook voor elkaar, per aflevering krijgt hij namelijk best wel wat centen voor zijn eigen programma. Maar wat is het vermogen van Martien op dit moment?

De verkoop van chateau Meiland

De hele familie verhuist en verhuist maar constant, dit begon allemaal toen ze besloten het chateau in Frankrijk te verkopen. Ondertussen wonen ze weer in Noordwijk en Maxime Meiland woont samen met haar man Leroy en kinderen. Voor het chateau zou de familie heel wat geld hebben gevangen, waardoor het kopen in Nederland een stuk makkelijker werd. Het chateau in Frankrijk verkocht de familie namelijk voor 1,25 miljoen euro.

Inkomsten programma Chateau Meiland

Voor een groot gedeelte bestaat het vermogen van Martien Meiland uit de inkomsten van de serie. Aan Talpa vroeg de familie zo’n 50 duizend euro per aflevering! Per seizoen heeft het programma 12 afleveringen, dus kom je uit op 600 duizend euro per seizoen. Ze moeten dit wel delen met de familie, maar dan blijft er nog een heel erg leuk bedrag over.

Naast zijn eigen programma en de verkoop van het chateau, heeft Martien ook nog andere inkomstenbronnen. Hij wordt steeds vaker gevraagd voor presentatieklussen, commercials en tv-shows. Dit doet hij natuurlijk ook niet gratis.

Het totale vermogen van Martien Meiland wordt geschat op ongeveer 3 miljoen euro, maar hier zit zeker weten een stijgende lijn in.