BN'ers

Dit is wat Jutta Leerdam eet op een dag

Jutta Leerdam is de laatste tijd ontzettend veel in het nieuws. Voor het schaatsen is het belangrijk dat de knappe blondine de juiste voeding binnenkrijgt. We zijn benieuwd naar wat Jutta op een dag eet.

Het eetschema van Jutta Leerdam 

Jutta is al meerdere keren nationaal kampioen geworden op de schaatsbaan en daarnaast heeft ze ook nog eens heel veel volgers op Instagram. Voor het schaatsen heeft ze heel veel energie nodig, anders kan ze zich niet zo snel verplaatsen natuurlijk. Die energie moet ze dan ook ergens vandaan halen, ze heeft een vast eetschema waar ze zich aanhoudt.

Geen cheat days

Jutta is niet heel streng voor zichzelf wanneer het om eten gaat. Tegen Body & Fit vertelde ze: “Ik zie eten echt als mijn energie. Ik heb koolhydraten en vetten nodig. Ik heb alles nodig. Ik eet veel groenten en let over het algemeen goed op wat ik eet, maar echte cheat days heb ik niet.” In de ochtend eet Jutta vaak havermout met wat fruit. Voor de schaatser is het belangrijk dat ze niet te veel verzadigde vetten en eiwitten neemt, maar een lekkere snack gaat er af en toe wel in bij de blondine. Ze geeft aan zich er niet schuldig over te voelen en de energie gebruikt om de volgende dag goed te trainen.

Jutta heeft nu heel wat records op haar naam staan en is nu juist meer gaan eten. Ze zegt dat dit beter werkt. In een interview met NOS zei de topsporter: “Ik ben een sporter, ik eet altijd wel gezond. Maar nu eet ik gewoon meer, meer goede voeding in plaats van bijna geen vet. Ik ben erachter gekomen dat dat niet werkt. Je moet jezelf voeden, daar word je sterk van. En dat zie je, ik rij een baanrecord.”