TV-nieuws

Ex on the Beach: Double Dutch

“De singles hebben er alles aan gedaan om met een flinke kater wakker te worden.”, een zin die je waarschijnlijk erg vaak gehoord hebt als je regelmatig een aflevering van Ex on the Beach: Double Dutch aanzet. Alles wat je moet weten over het meest schaamteloze programma dat onze Nederlandse televisie kent.

Wat is Ex on the Beach: Double Dutch?

Ex on the Beach: Double Dutch is een programma waarin het seizoen begint met ongeveer acht singles. Samen worden ze in een villa gestopt waarin ze met zijn allen veel drinken en er een aantal het wel érg gezellig hebben onder de lakens. Echter blijft deze vakantie niet zo leuk, want elk moment kan je grootste nachtmerrie het strand op komen wandelen: je beruchte ex. De deelnemers kunnen op het strand uitgenodigd worden om hun ex uit het water te zien komen, of ineens staat hun ex op een willekeurig moment voor hun neus. Een huis vol liefde, haat en drank? Dat betekent maar één ding: héél veel drama.

Seizoenen

Seizoen 1 (2016)

De Nederlandstalige versie van Ex on the Beach: Double Dutch wordt uitgezonden sinds 2016. Toen het eerste seizoen in 2016 van start ging, hadden de deelnemers echter geen idee waar ze zich voor hadden aangemeld. Ze dachten simpelweg op een gratis vakantie te gaan vol drank, niet wetende dat hun exen elk moment zouden kunnen verschijnen. Dit is echter het enige seizoen waarbij het voorafgaand aan de opnames niet bekend was dat ze deelnamen aan Ex on the Beach: Double Dutch.

Deelnemers: Ashley, Cherry, Gaga, Monja, Nick, Puru, Shady en Wayne.

Seizoen 2 (2017)

In 2017 ging het tweede seizoen van Ex on the Beach: Double Dutch van start. Ondanks dat de deelnemers zich bewust waren van waar ze aan meededen, hadden ze het waarschijnlijk niet zo heftig verwacht. Er werden meer exen losgelaten dan vorig seizoen en er kwam nog veel meer drama bij kijken. Dit is tevens ook het seizoen waarbij we voor het eerst kennis maakten met de enige echte Terror Twins Sharon en Esmee.

Deelnemers: Esmee en Sharon, Yoshi, Shelby, Alisa, Bastiano, Hannah, Jeffrey en Mike

Seizoen 3 (2018)

In 2018 kwam het derde seizoen van Ex on the Beach: Double Dutch. Wederom een heftig seizoen waar we wel wat bekende namen aan over hebben gehouden. Zo maakten we kennis met Channah en Quentin (Temptation Island), Alex (Temptation Island), Nico (Temptation Island) en Lie (Temptation Island).

Deelnemers: Alex, Jorden, Elodie, Channah, Jamecia, Nico, Roy en Lie

Seizoen 4 (2018-2019)

2018 was een goed jaar voor de fans van Ex on the Beach: Double Dutch. Er kwamen in dat jaar maar liefst twee seizoenen uit. Uit dit seizoen kwamen ook twee andere series voort: “Meekijken met..” en “Wat gebeurde er next?”. In Meekijken met.. gaat presentator Koen Kardashian meekijken met de deelnemers van het huidige seizoen naar de aflevering van de week. Dit doet hij samen met de deelnemers en hun familie en vrienden. Na het seizoen werd de webserie Wat gebeurde er next? gelanceerd. Wekelijks konden we genieten van een aflevering waarin de deelnemers (en de exen) van het huidige seizoen napraten over de afleveringen, de relaties, de vriendschappen en wie het na de opnames nog gezellig hebben gehad.

Deelnemers: Brody, Elias, Robin, Stacy, Djessy, Lena, Viktor en Diaz

Seizoen 5: All Stars editie (2019)

Net als 2018 was 2019 ook een fantastisch jaar voor de fans van Ex on the Beach: Double Dutch. We mochten genieten van het einde van seizoen 4, maar ook van seizoen 5: het All Stars seizoen. In dit seizoen komen de oude bekenden uit de vorige seizoen terug het strand opgelopen om elkaar het leven zuur te maken. Op 29 maart 2019 maakte MTV bekend dat het vijfde seizoen vanaf 19 mei zou verschijnen. In aanloop naar het nieuwe seizoen werd er vanaf 2 april elke week een video online gegooit waarin Koen Kardashian langs ging bij één van de castleden om zo bekend te maken wie we terug zouden zien in het nieuwe seizoen.

Deelnemers: Wayne (seizoen 1), Harrie (seizoen 4), Sharon en Esmee (seizoen 2), Roy (seizoen 3), Alisa (seizoen 2), Yasmine (seizoen 4), Renan (seizoen 4) en Lisa (seizoen 3), Joshua (Temptation Island/Ex-tra)

Seizoen 6 (2020)

Na een knallend All Stars seizoen, werd aan het begin van 2020 het zesde seizoen aangekondigd. Dit seizoen besloot de productie iets nieuws toe te voegen aan het programma. De ‘extra power’ werd geïntroduceerd, hierdoor krijgt een ex bij binnenkomst een extra voordeel in de villa. Een voorbeeld van een extra power is bijvoorbeeld een deelnemer naar huis sturen.

Deelnemers: Olivia, Lynn, Alessio, Ayla, Dante, Dennis, Julie en Levi

Seizoen 7 (2021)

In het zevende seizoen van Ex on the Beach: Double Dutch werd opnieuw te ‘extra power’ gebruikt, maar we maakten kennis met nog meer dingen. Zo konden er op het strand ook ex-tra’s het strand op komen: een single zonder exen die zorgt voor wat extra drama. Daarnaast maakten we ook kennis met het kwartertje dat aan ons gepresenteerd werd door Lesley, Imke, Dusty en Keanu: een beeld dat we niet snel van ons netvlies zullen krijgen.

Deelnemers: Danny, gloria, Jørney, Dusty, Keanu, Lesley, Odim en Shani

Seizoen 8 (2022)

Dan komen we aan bij het meest recente seizoen van Ex on the Beach: Double Dutch. Sinds juni mogen we genieten van de cast dat elkaar het leven zuur probeert te maken in de villa. Het was wederom een seizoen vol met drama, maar ook met een aantal bekende gezichten. Ze kwam Lakeisha uit seizoen 6 het strand nog eens op gewandeld, Romee uit Temptation Island kwam om de hoek kijken en konden we wederom genieten van de welbekende Harrie de Hengst. Tijdens de reünie lijken de vuurtjes normaal gesproken wel een beetje gedoofd tussen de deelnemers, echter was dat dit jaar niet het geval. Tijdens de reünie werden er namelijk niet alleen woorden naar elkaar gegooit, maar ook werd er met spullen gesmeten door Lars zonder lontje.

Deelnemers: Tcheutche, Stevie, Lynn, Nick, Luca, Joyce, Jennifer en João

Komt er een nieuw seizoen?

Na het succes van de afgelopen seizoenen kunnen we wel verwachten dat er aankomend jaar een nieuw seizoen van Ex on the Beach: Double Dutch zal verschijnen. Aangezien de laatste aflevering van het afgelopen seizoen nog maar net online staat, is er voor het nieuwe seizoen nog geen datum geprikt. Maar waarschijnlijk zal je deze zoals gewoonlijk elke zondag om 22:00 uur kunnen bekijken op MTV.

Fragmenten:

Beelden van de reünie van seizoen 8:

De meest jaloerse momenten uit Ex on the Beach: Double Dutch: