Entertainment

Jan Smit ging met deze vrouwen vreemd in zijn relaties

jan smit vreemdgaan

Yvonne Coldeweijer deelt op haar Instagramstory De Volendam Juice Files. Ook Jan Smit en zijn vele affaires komen aan bod. "Hoewel het al jaren bekend is dat Jan niet trouw is in zijn relaties, zijn er nog steeds mensen die de memo niet hebben gekregen."

Vreemdgaan op Yolanthe Cabau

Yvonne Coldeweijer deelde onthullende inzichten. “Als je even hebt opgelet, weet je nog dat de relatie met jeugdvriendin Liza weer nieuw leven in werd geblazen tijdens zijn relatie met Yolanthe Cabau. Terwijl Yo in de media werd zwartgemaakt, omdat haar zoenfilmpje met Wesley Sneijder in de parkeergarage toevallig eerder uitkwam dan zijn affaire met Liza, ging Jan inmiddels al maandenlang vreemd. Terwijl Yo, volgens de Volendammers, samen met haar zussen liep te zwaaien met de creditcard van Jan, deed hij het inmiddels al lang en breed met Liza.”

Ze schetst Jan als een serial cheater en voegt eraan toe: “Aard van het beessie dus. Ook Liza wist waar ze aan begon.”

Zoenen op Ibiza met Bridget Maasland

Wat het volgens Yvonne extra smeuïg maakt, is dat Jan niet zomaar met iedereen vreemdgaat. Hij heeft een voorkeur voor collega-BN’ers. De juicekoningin gaat hier maar al te goed op: “Dat vinden we natuurlijk extra juicy. Drie keer raden met wie hij jaren geleden stond te tongen op de boulevard van Ibiza na de opnames van De Zomer Voorbij? Bridget Maasland. Onze Bridget die zichzelf recentelijk op haar moral high horse heeft gehesen. Pleurt er zo weer vanaf, die meid.”

En wat betreft de affaire tussen Jan en Bridget, Yvonne speculeert: “Of daar meer is gebeurd tussen Bridget en Jan lijkt mij niet zo heel lastig in te schatten. De openbare tongsessie op de boulevard is in ieder geval de Nederlandse spionnen daar niet ontgaan.”

Op Ibiza pakte hij nog lekker door. “Jan ging daarna overigens de plaatselijke kroeg in en toen hij daar een andere meid wilde versieren, vertelde de meid hem dat ze al een relatie had. ‘Ik ook’, zei hij en deed daarna zijn trouwring af.”

To the Moon and back

Maar de roddels houden na Bridget nog niet op. De spionnen van Yvonne vermelden dat Jan vreemdging met niemand minder dan zangeres Maan. “In mijn Spionnenapp heb ik wel eens gebracht dat Jan en Liza uit elkaar zijn geweest, omdat zij erachter was gekomen dat Jan was vreemdgegaan met Maan de Steenwinkel. Het hele dorp schijnt dit ook te weten. Dat was gebeurd na de opnames van De Beste Zangers. Dit verbaast je vast niet… Maan is niet zo’n moeilijke meid. Zeker niet als het gaat om BN’ers die getrouwd zijn.”

“Jan ging ff to the Moon and back”, voegde Yvonne eraan toe.

Burn-out van Jan Smit

De turbulentie in Jans liefdesleven lijkt geen einde te kennen, zelfs niet tijdens zijn burn-out een paar jaar geleden. “Herinner je je Jan zijn burn-out nog van een paar jaar geleden? Na wat ik allemaal heb gehoord, kan ik me deze burn-out wel voorstellen. Deze man is druk.”

Wat volgens hem de das om haf gedaan, was een schaatsshow bij AVRO/TROS, waar hij een duo vormde met Welmoed Sjitsma, de presentatrice van Op1. “Welmoed had al 100 jaar verkering met haar high school lover, maar blijkbaar was het vlammetje al een tijdje uitgedoofd. Jan en Welmoed trainden zeer intensief voor het schaatsprogramma, maar ook privé werd er een flinke scheve schaats gereden”, beweert Yvonne.

“Vlak daarna kondigde Jan zijn burn-out aan en maakte Welmoed het uit met haar vriend”, voegt ze eraan toe.

Inspiratiebron voor Rob Kemps?

En tot slot, tijdens zijn burn-outperiode, raakte Jan verstrikt in een affaire met een van zijn achtergronddanseressen. Yvonne vraagt zich af of Rob Kemps dit bij Jan heeft afgekeken. Rob Kemps en Stephanie Klaver hebben nu een relatie nadat ze een affaire hadden.

De affaire tussen Jan en zijn achtergronddanseres was serieus genoeg dat hij zelfs de ouders van de danseres ontmoette en overwoog om zijn langdurige relatie met Liza te beëindigen. Maar uiteindelijk keerde hij terug naar Liza. “Of Jan daadwerkelijk van plan was om ooit Liza te verlaten betwijfel ik. Mannen zeggen dit vaak tegen hun minnares om ze aan het lijntje te houden. But it was real for her, I guess.”

In het schuurtje met Quinty Trustfull

Eerder dit jaar bracht Yvonne het gerucht naar buiten dat Jan Smit en Quinty Trustfull oude bekenden van elkaar zijn. Het blijkt dat ze destijds een avontuurtje achter de schuur, waar Koffietijd vroeger werd opgenomen, hebben gehad. De roddelkoningin noemt het een eeuwenoude mythe. Volgens haar weet bijna iedereen uit de showbizz het.

In haar podcast De Juice Show, legt ze het wat uitgebreider uit. Ze geeft aan dat het gerucht al zo vaak en lang wordt doorverteld, dat ze niet weet welke details precies kloppen en welke niet. Yvonne vertelt even hoe zij het gerucht kent. “Zij (Quinty) is samen met Jan Smit, onze Volendamse paling, achter het schuurtje gegaan. En toen is een productiemedewerker – die was ze op een gegeven moment kwijt – gaan roepen en kijken achter het schuurtje. En toen vonden ze dus Quinty, die tegen het schuurtje aan stond met haar handen. Jan zou dan achter haar staan.” Het avontuurtje van Jan en Quinty is zelfs opgenomen!