TV-nieuws

Janny van der Heiden open over leven tussen de lakens: ‘Eenzaam ben ik zeker niet’

In een nieuwe aflevering van 'Boerderij van Dorst' zijn Janny van der Heiden en Sor te gast en verblijven ze twee dagen op de boerderij om daar te werken voor Raven van Dorst. Onder het werk stelt Raven een heleboel vragen en komt ook het leven tussen de lakens van Janny ter sprake.

Janny van der Heiden openhartig

Twintig jaar geleden is Janny van haar man gescheiden en nu is ze nog altijd single. Raven vraagt aan de presentatrice of ze soms een eenzaam gevoel ervaart. Janny zegt hierover: “Ik heb natuurlijk heel veel vrienden om mij heen en mijn kinderen. Eenzaam ben ik zeker niet. Het enige wat ik niet leuk in mijn eentje vindt, (..) is om in mijn eentje ‘s avonds uit eten te gaan of zo. Want dan heb ik het gevoel dat ik word bekeken.”

Raven vraagt aan haar of ze het leven tussen de lakens mist. Janny vertelt hierover: “Misschien is het ook zo wel dat naarmate je ouder wordt, dat die primaire behoefte niet meer primair is.” Ze geeft aan het niet te missen, want anders had ze er wel moeite voor gedaan.

Bijna dood-ervaring

Ze vertelde niet alleen over het leven tussen de lakens, maar ook over de ervaring dat ze bijna dood was. ‘Drie vier jaar’ na de scheiding en haar ouders die kwamen te overlijden, kreeg Janny heel veel pijn in haar borst en lag ze op de intensive care.“Waar ik echt op de rand heb gelegen van er niet meer zijn. Dat je ze hoort zeggen: ‘We raken haar kwijt, we raken haar kwijt’. En dat je jezelf ziet.” Zo vertelt ze dat ze zichzelf zag liggen en dat ze uit haar lichaam stapte, en vertelt hoe het voelde voor haar.“Alle pijn was volledig weg. Een soort ultieme meditatie.” Janny zou er vrede mee hebben gehad als ze op dat moment dood ging. ” Ik ben nooit bang geweest voor de dood, maar vanaf die ervaring denk ik dat ik dat ook totaal niet heb.”

 

View post on Instagram