Jeroen Rietbergen Nieuws

Lees al het laatste nieuws over Jeroen Rietbergen

Jeroen Rietbergen is geboren in Vlissingen op 19 april 1971. Hij staat bekend als componist, toetsenist en nog véél meer dan dat. 

Jeroen Rietbergen

Bekend geworden

Jeroen Rietbergen studeerde aan het Rotterdams Conservatorium, na het behalen van zijn diploma speelde hij in verschillende bandjes. Hij was toetsenist van onder andere: Rick DeVito, Ruth Jacotts en Candy Dulfer. Hij werd door drummer Ton Dijkman geïntroduceerd aan Jan Akkerman waar hij uiteindelijk mee op tournee ging. 

In 2001 was Jeroen Rietbergen het vaste bandlid van Marco Borsato. Hij trad met hem op in het Sportpaleis in Antwerpen en zes keer in Stadion Feijenoord. Ook produceerde hij het winnende liedje Mijn ogen zeggen alles voor de eerste Nederlandse editie van het Junior Songfestival

Van 2010 tot 2022 was Jeroen Rietbergen de toetsenist van de Edwin Evers Band en van 2013 tot 2022 was hij de bandleider van het televisieprogramma The Voice of Holland. Dat laatste wisten we natuurlijk al lang en daarvoor hebben we het programma zelf niet hoeven te kijken.

Privéleven

Jeroen Rietbergen heeft jarenlang een relatie gehad met Lieke van Lexmond. Echter strandde deze relatie in 2007. In datzelfde jaar kreeg hij een relatie met Linda de Mol. Ze hebben tot 2022, met een aantal onderbrekingen een relatie gehad. Uiteindelijk besloot Linda om er in 2022 een punt achter te zetten wegens de aantijgingen van grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik van Jeroen bij The Voice of Holland.

Grootste schandalen

Dan komen we bij de grootste schandalen van Jeroen Rietbergen en dat zijn er wat. We spreken van maar liefst 19 meldingen die Tim Hofman ontving toen hij onderzoek deed naar het grensoverschrijdend gedrag van Jeroen bij The Voice of Holland

Het team van BOOS bood hem een kans om een reactie te geven over de aantijgingen. Een week later zou de aflevering van BOOS over The Voice of Holland worden uitgezonden. In een publiekelijke verklaring erkende hij de aantijgingen en stapte per direct op als bandleider bij het programma. 

Er werd na de aflevering aangifte gedaan tegen Jeroen door een voormalig kandidaat wegens aanranding. Dit is een beschuldiging die door de voormalig bandleider wordt ontkent.

Dit vind je misschien ook leuk