Jeroen Rietbergen

Jeroen Rietbergen (Vlissingen, 19 april 1971) is een Nederlandse componist en toetsenist.

Jeroen Rietbergen

Jeroen Rietbergens carrière begon echt vorm te krijgen toen hij in 1995 bij Ruth Jacott in de begeleidingsband terecht kwam. Na twee theatertournees met Ruth Jacott speelde hij op het album For the Love of You van Candy Dulfer. In 2001 werd Jeroen Rietbergen vast bandlid bij Marco Borsato. In die tijd hebben ze vele grote optredens gegeven in Nederland en België. Dit is ook de periode waarin Rietbergen filmmuziek ging maken voor onder andere De Gooise Vrouwen en Terug naar de Kust. Jeroen was van 2013 tot 2022 bandleider van The Voice of Holland. Hij is hier zelf vertrokken na het schandaal rondom The Voice.

Vermogen

Het vermogen van Jeroen Rietbergen is mede door het vermogen van zijn partner Linda de Mol. Een groot deel van zijn vermogen heeft hij aan haar te danken. Linda heeft namelijk een vermogen van maar liefst 30 miljoen euro. Jeroen heeft zelf waarschijnlijk 'maar' een paar miljoen als vermogen. Dit heeft hij verdiend aan zijn jaren lange werk in de muziek wereld, maar ook door het maken van films. Jeroen heeft muziek gemaakt voor onder andere de film Terug naar de Kust. Hoogst waarschijnlijk verdiend Jeroen nog wel 10 duizenden euro's in de maand. Hoeveel dit bedrag exact is weten we helaas niet, hier is namelijk heel weinig over bekend.

Woning

De woning van Jeroen Rietbergen is niet alleen die van hem zelf, maar is samen gedeeld met Linda de Mol. Jeroen en Linda wonen op het landgoed Oud Crailo in Huizen, zo lijkt het tenminste. Volgens Story zit dit anders en is Jeroen Rietbergen verbannen naar het tuinhuis! Het tuinhuisje staat op hetzelfde erf als de grote villa van Linda. Zo heeft Jeroen in de directe omgeving verteld dat hij daar momenteel verblijft. Het tuinhuis heeft Jeroen vroeger ingericht als zijn studio, maar het is nu de plek waar zijn bank, bed en televisie staan. Linda en Jeroen zijn een tijdje uit elkaar geweest door het schandaal rondom The Voice, maar ze lijken nu weer samen te zijn. Zo stappen Linda de Mol en Jeroen Rietbergen misschien wel in het huwelijksbootje!

Vroeger

Jeroen ging in Middelburg naar de Vrije School waar ze veel creatieve vakken hadden zoals dans en zingen. Ondanks dat Jeroen pas 16 jaar oud was en in Vlissingen woonde mocht hij van zijn ouders op kamers in Rotterdam. Na de Havo ging hij naar het conservatorium. Na twee jaar werd hij echter van school gestuurd omdat hij meer muziek maakte dan lessen volgde. In 2001 werd Jeroen Rietbergen vast bandlid bij Marco Borsato. In die tijd hebben ze vele grote optredens gegeven in Nederland en België. De componist, toetsenist en muziekproducent werd in 2022 in het programma van BOOS beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Hiermee lijkt een vroegtijdig einde gekomen aan  zijn carrière. Bovendien ligt er een aanklacht tegen aanranding.