Lil' Kleine

Lil Kleine is de artiestennaam van Jorik Scholten en is geboren op 15 oktober 1994. Hij is bekend als Nederlands muzikant en acteur.

Jorik Scholten

Lil' Kleine oftewel Jorik Scholten is bekend geworden door zijn goedlopende rapcarrière en verovert tegenwoordig nog steeds de hitlijsten met zijn nummers. Jorik is meerdere keren in aanraking gekomen met de politie. Vooral het incident met zijn partner op Ibiza, waarbij hij haar mishandelde. Hij heeft verschillende Videoland-documentaires uitgebracht waarin hij situaties in zijn leven liet zien. Samen met Jaimie heeft hij een zoontje gekregen genaamd Lìo en inmiddels hebben ze co-ouderschap. Met als gevolg dat Jorik éindelijk zijn zoontje weer mag en kan zien.

Vermogen

Het grootste deel van het vermogen van Lil' Kleine heeft hij ongetwijfeld te danken aan zijn succesvolle carrière als rapper. Daarnaast heeft hij aanzienlijk bijverdiend door deel te nemen aan televisieprogramma's, waaronder The Voice of Holland, waar hij er zat als coach. Jorik heeft ook lucratieve samenwerkingen gehad met gerenommeerde merken, en zijn deelname aan verschillende shows draagt aanzienlijk bij aan zijn inkomsten. Jorik verdient ongeveer 15.000 euro vraagt per optreden, en hij doet er ongeveer 100 per jaar. Dat komt neer op 1.500.000 euro per jaar, en dat is alleen voor de shows. Alleen al daarmee verdient hij dus 125.000 euro per maand. Daar bovenop komen nog eventuele extra inkomsten. Als je alles bij elkaar optelt, kom je uit op een aanzienlijk vermogen!

Partner

Jorik heeft al heel wat verschillende exen op zijn lijstje staan, maar de meest spraakmakende is toch wel de moeder van zijn zoon: Jaimie Vaes. Jorik kreeg in 2017 een relatie met Jaimie Vaes en in 2018 waren ze zelfs verloofd. In 2019 verwelkomde ze hun zoontje Lío Zion Vaes, maar in 2022 gingen ze uit elkaar. Zo ging het al heel snel mis tussen de twee en ontstonden er ruzies en is het zelfs zo ver gekomen dat Jaimie is mishandeld. Jorik mocht eigenlijk zijn zoontje niet zien, maar nu is er een omgangsregeling waardoor vader en zoon elkaar wel kunnen zien. Op dit moment is de relatiestatus niet helemaal duidelijk te zijn van de rapper, maar lijkt het erop dat hij aan het rond daten is.

Vroeger

Jorik spendeerde vroeger als kind, veel tijd aan dansen en acteren en bereikte hier veel mensen mee in de Nederlandse televisieshow 'Praatjesmakers'. Destijds sprak Jorik over zijn ambities en dromen en deze zijn grotendeels al uitgekomen. In 2015 scoorde Lil' Kleine samen met Ronnie Flex een grote hit met het nummer 'drank en drugs'. Hij heeft met andere rappers onder het label Top Notch samengewerkt en daar kwam het lang verwachte album 'New Wave' uit. Later heeft Jorik nog vele prijzen weten te bemachtigen met zijn albums. Zo heeft Jorik een record op zijn naam staan door het album 'Jongen van de Straat'. Dit is het meest beluisterde album binnen 24 uur in Nederland.